"Τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για την κατά χώραν παραμονή και ανάδειξη ή μη των αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού Βενιζέλου" ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της.


Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για "ιδεοληψίες και εμμονές" για τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου "γυρίζουν χρόνια πίσω τη Θεσσαλονίκη" και τον υπουργό Υποδομών, ακόμη και τον πρωθυπουργό για "ιδεοληπτική εμμονή" που, με την απόσπαση των αρχαίων "δεν καταστρέφει απλά ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο", αλλά "καθυστερεί για (άγνωστο πόσα ακόμη) χρόνια την παράδοση του Μετρό".

Καταλογίζει "πολιτικό ρεβανσισμό απέναντι στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην προηγούμενη κυβέρνηση, που έβαλαν ξανά την κατασκευή του Μετρό “σε ράγες” και παρουσίασαν ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου" και δηλώνει "δυναμικά παρούσα στον αγώνα για την κατά χώραν παραμονή και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου".

"Η απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων δεν υπήρχε στα προεκλογικά προγράμματα ούτε της ΝΔ, ούτε του κ. Ζέρβα, ούτε του κ. Τζιτζικώστα. Λέμε ΟΧΙ στις στημένες διαβουλεύσεις που διοργάνωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα", τονίζεται στην ανακοίνωση.