Τα πρώτα μέτρα σιδηροδρομικής επιδομής, όπως λέγεται, της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά άρχισαν να τοποθετούνται. Πρόκειται για τις ράγες πάνω στις οποίες θα κινούνται οι συρμοί του Μετρό.


Οι εργασίες, παρά τις καθυστερήσεις στα ηλεκτρομηχανολογικά, εξελίσσονται κανονικά και στη επέκταση της Καλαμαριάς, όπως διαβεβαιώνει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Νίκο Ταχιάο, για την επιδομή στη βασική γραμμή και την επέκταση της Καλαμαριάς εκπονήθηκαν και εκπονούνται συνολικά 320 μελέτες, καθώς η τοποθέτηση των γραμμών γίνεται κομμάτι-κομμάτι».


Ταχιάος: Το πάρτι τελείωσε, μαζί με τα ψέματα


Στο μεταξύ,ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκος Ταχιάος, σε ανάρτησή του στο Facebook, απευθύνεται με δηκτικό τρόπο στα όσα ανέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον ίδιο σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ανάρτησε τα εξής:

“Στην παρουσία μας στο ΚΑΣ και ειδικά στη δική μου, είδαν θεατρικότητα και περφόρμανς. Τα τεχνικά θέματα, ακόμη και οι νομικές προσεγγίσεις είναι άγνωστες έννοιες. Η μόνη αποδεκτή γι’ αυτούς γλώσσα είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης με ψέματα, η συναισθηματική διαχείριση του γνήσιου ενδιαφέροντος καλοπροαίρετων συμπολιτών μας, η κατασυκοφάντηση και η ενοχοποίηση της αντίθετης άποψης, η σκηνοθετημένη εικονική πραγματικότητα, ο ηθικός εκφοβισμός και ο ψυχολογικός εκβιασμός. Και πίσω απ΄ όλα αυτά, δίπλα στους κακομαθημένους πρωταγωνιστές που έστρωναν το έδαφος για να φτιάξουν προίκες, ο καθένας για τις προτεραιότητές του, βρίσκεται ένα κόμμα σε κρίση πλέον, απίθανα δορυφορικά γκρουπούσκουλα, γνωστές στην πόλη παρέες, ακόμη και οικογένειες. Σε αυτούς απευθύνομαι: Κυρίες και κύριοι, σας έχω νέα: Το πάρτι τελείωσε μαζί με τα ψέματα!”.

Όσον αφορά για το τι θα γίνει, τελικά, με το μετρό, τονίζει: “Το μετρό θα γίνει γιατί το χρωστάμε στους πολίτες της πόλης. Η απόφαση του ΚΑΣ δεν αποτελεί νίκη ή ήττα οποιουδήποτε, αλλά επιστροφή στην λογική και την «κανονικότητα». Προέχουν το δημόσιο συμφέρον και οι ανάγκες των Θεσσαλονικιών, πολλοί από τους οποίους είδαν την ζωή τους να ανατρέπεται πίσω από τις εργοταξιακές λαμαρίνες. Θα «απογειώσουμε» πλέον το έργο. Το 2023 ακούγεται μακριά, αλλά δεν είναι. Παλεύουμε με τον χρόνο. Ένα έργο αφημένο στον αυτόματο, θα παραδοθεί στους χρήστες του”.