Με τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής της Σαγκάης και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚ Κίνας, Λι Κιάνγκ, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέπτεται τη Σαγκάη προκειμένου να
παραστεί στις εργασίες της διεθνούς έκθεσης China International Import Expo, στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες.
Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε το γεγονός ότι η Κίνα στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα την κρίσιμη τελευταία δεκαετία και τόλμησε να επενδύσει σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, επένδυση 600 εκατομμυρίων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά που μπορεί, μάλιστα, να φτάσει το 1 δις. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προσδοκεί να προσελκύσει 500.000 τουρίστες από την Κίνα.



Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νέο εργοστάσιο της ελληνικής επιχείρησης Kleemann στη Σαγκάη, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής ανελκυστήρα στην παγκόσμια αγορά. «Η Ελληνική σημαία θα κυματίζει ψηλά σηματοδοτώντας τι μπορούν να κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν ένα ευρύτερο όραμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Και πρόσθεσε:  «Αποδείξατε ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να επιβιώσουν και να κυριαρχήσουν».
Αύριο, Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xi Jinping.