Τα έργα που θα γίνουν στη λίμνη Κορώνεια, ύψους 800.000 ευρώ, εγκρίθηκαν, σήμερα, από το Πράσινο Ταμείο, υπό τη νέα του σύνθεση.

Περιλαμβάνεται η εκτέλεση αναγκαίων μέτρων επείγουσας σημασίας για το Μάστερ Πλαν, που θα γίνει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Συνολικά εντάχθηκαν, εγκρίθηκαν και δεσμεύτηκαν πληρωμές ανά την Ελλάδα έργων συνολικού ύψους 16,3 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν συνολικά οκτώ περιφέρειες ή αποκεντρωμένες διοικήσεις και 57 δήμους της χώρας.
Μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε ποσό ύψους 4,64 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση 33 νέων έργων αστικής αναζωογόνησης σε 25 δήμους όλης της χώρας, που δεν διαθέτουν οικισμό πάνω από 5.000 κατοίκους και αποφασίσθηκαν άμεσα πληρωμές ύψους 825.000 ευρώ για εξελισσόμενα ή ολοκληρωμένα έργα στους δήμους Παύλου Μελά, Κιλκίς, Σιντικής, Κατερίνης, Κορυδαλλού, Αγίου Δημητρίου Αττικής, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Σπάρτης, Ηρακλείου Αττικής, Αρριανών, Ηγουμενίτσας, Κανδάνου-Σελίνου, Τυρνάβου και Ερυμάνθου.
Τέλος, συνολικό ποσό που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ διατίθεται για κάλυψη δαπανών του Γαλάζιου Ταμείου και του Προγράμματος Δασών.