Την αλλαγή της έδρας του κορυφαίου ίσως ποδοσφαιρικού αγώνα παγκοσμίως, ανάμεσα στη Μπαρτσελονα και στη Ρεάλ Μαδρίτης, ζήτησε επισήμως η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος. Το clasico είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου στο Καμπ Νόου στις 2 το μεσημέρι, ωστόσο η ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα (διαδηλώσεις, επεισόδια) στην Καταλονία, ως συνέπεια της καταδίκης εννέα αυτονομιστών ηγετών σε ποινές φυλάκισης, ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους της Λίγκας.
Ως εκ τούτου η La Liga, με επίσημο αίτημα, ζητεί τη μετάθεση του ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη, με αντίστοιχη αλλαγή του αγώνα του β΄ γύρου.
Τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση θα έχει η επιτροπή διοργανώσεων της ισπανικής ομοσπονδίας, με τη Ρεάλ να εμφανίζεται υπέρ της αλλαγής, καθώς εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια της αποστολής των «μερένγκες» στη Βαρκελώνη. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τη 1 μ.μ. (τοπική ώρα), οι Μαδριλένοι θα πρέπει να ταξιδέψουν μία ημέρα νωρίτερα και να διανυκτερεύσουν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, κάτι που δεν τους αφήνει ανεπηρέαστους, εκφράζοντας φόβους ότι ενδέχεται να βρεθούν και οι ίδιοι στο στόχαστρο των διαδηλωτών.

www.naftemporiki.gr