Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κοινό συμπέρασμα ήταν ότι οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.

Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Τα θέματα αυτά επιβεβαίωσε και ο κ. Στουρνάρας στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση. Σε ερώτηση για το δημοσιονομικό θεμα για το 2019 είπε πως τουλαχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό και πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,9% αντί για 3,5%.

Σχετικα με τα capital controls, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την πλήρη απάλειψή τους το συντομότερο δυνατό. Θεωρούμε ότι πλέον δεν έχουν χρησιμότητα τα capital controls», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το θέμα των κόκκινων δανείων ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως «είναι θέμα της κυβέρνησης ποια από τις δυο λύσεις θα εφαρμόσει».