Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).


Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση στην Κεντρική και Βόρεια Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Μ. Σιούτας: Συνηθισμένα, για την εποχή, τα μπουρίνια


Το ενδεχόμενο να σημειωθούν μπουρίνια -ειδικά τις πρωινές ώρες της Κυριακής- σημείωσε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης Fm100 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, ο δρ. Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.
Όπως είπε, είναι ιδιαίτερα σπάνια η περίπτωση να σημειωθεί άλλη μία υπερκαταιγίδα, ενώ τα μπουρίνια είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της εποχής.
Για την υπερκαταιγίδα της Τετάρτης υπογράμμισε  πως, αν και τέτοια φαινόμενα έχουν διάρκεια ζωής περί τις τρεις ώρες, το συγκεκριμένο φαινόμενο που ξεκίνησε από την Αλβανία κι έφθασε ως τη Λήμνο, διήρκεσε έξι ώρες, με χαρακτηριστικά το χαλάζι μεγάλου μεγέθους και τους ανεμοστρόβιλους. Πρόσθεσε πως, ενώ παλαιότερα, τέτοια φαινόμενα ξεσπούσαν ένα ή δύο κάθε τρία χρόνια, πλέον εμφανίζονται σε συχνότητα δύο ή και τρία το χρόνο.