Με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, συναντήθηκε, σήμερα, στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ. Τα Σκόπια επελέγησαν, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ως η πόλη που θα έκλεινε το πρόγραμμα "διπλωματία των πόλεων".


Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι οι προσπάθειες του πρωθυπουργού Ζαΐεφ και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη για φιλία μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών, μέσω πολιτικών γνήσιας αμοιβαίας συνεργασίας και εμπιστοσύνης, έχουν επιτευχθεί ακόμη και πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ χαρακτήρισε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης "ένα μεγάλο φίλο της χώρας μας" και πρόσθεσε:

"Σήμερα, οι δύο χώρες μας έχουν ένα μεγάλο μέλλον μπροστά, με πολλές ευκαιρίες. Η Συνθήκη της Πρεσπών είναι μια στρατηγική εταιρική σχέση για τομείς σημαντικούς για τους πολίτες και των δύο χωρών. Τα οφέλη είναι ήδη αισθητά μέσω της συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας, της ενέργειας, των νέων επενδύσεων, της συνεργασίας των επιχειρηματικών κοινοτήτων, της ανταλλαγής εμπειριών στον τομέα της οικολογίας και του τουρισμού, των προσπαθειών για τη διευκόλυνση των συνοριακών διελεύσεων".

Πρωθυπουργός και δήμαρχος κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ανοικτές προοπτικές μεταξύ των κρατών και η συνεργασία μεταξύ των πόλεων έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Στη συνάντηση ο κ. Μπουτάρης συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σπύρο Πέγκα.