Ψηφίστε το ωραιότερο ελληνικό γραμματόσημο σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό
Τέσσερα ελληνικά γραμματόσημα, που απεικονίζουν γυναίκες με παραδοσιακές στολές από την Ξάνθη, τα Ανώγεια, το Καστελόριζο και τη Λευκάδα, κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες και παίρνουν μέρος σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό φιλοτελισμού.


Η Ειδική Σειρά Γραμματοσήμων EUROMED εκδίδεται κάθε χρόνο από τις χώρες που περιβάλλουν τη Μεσόγειο – Ευρωμεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση (Euromed Postal Community– EuroMed/PUMed»)-με κοινή θεματολογία, στο πλαίσιο της ταχυδρομικής συνεργασίας των χωρών και της ενίσχυσης των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών τους μέσω της προώθησης του φιλοτελισμού.

Με θέμα «Κοστούμια της Μεσογείου» η φετινή ειδική έκδοση EUROMED μας προσκαλεί σε μια ιστορική αναδρομή στην παράδοση και τον χρόνο. Τα ελληνικά γραμματόσημα EUROMED εικονίζουν φέτος παραδοσιακές φορεσιές από την Ξάνθη, τα Ανώγεια της Κρήτης, το Καστελλόριζο και τη Λευκάδα περιδιαβαίνοντας την χώρα από το βορρά ως το νότο, αναπαριστώντας την ιδιαίτερη και μοναδική πολιτιστική κουλτούρα και λαογραφία του κάθε τόπου.

Για πρώτη φορά φέτος τα γραμματόσημα EUROMED συμμετέχουν σε online διαγωνισμό για την ανάδειξη του ομορφότερου γραμματοσήμου EUROMED.

Πώς θα ψηφίσετε


Ακολουθήστε το link https://www.euromed-postal.org/Philately/Voting και ψηφίστε το ελληνικό γραμματόσημο που εκπροσωπεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό! Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου.


Τα γραμματόσημα κυκλοφόρησαν ως εξής:

Λευκάδα-Νυφική φορεσιά, 19ος-20ος αι. 2.000.000 τεμάχια
Καστελλόριζο-Νυφική ή γιορτινή φορεσιά, τέλη 19ου αι. 3.000.000 τεμάχια
Κρήτη-Ανώγεια, παραδοσιακή φορεσιά, αρχές 20ου αι. 3.000.000 τεμάχια και
Ξάνθη-Προσφυγική φορεσιά, τέλη 19ου αι. 1.000.000 τεμάχια.

Έχουν διαστάσεις 30 X 42 mm σε φύλλα των 25 και των 8 τεμαχίων

Η σχεδίαση και η προσαρμογή είναι της Μυρσίνης Βαρδοπούλου κι έχουν τυπωθεί με τη μέθοδο της πολυχρωμίας (οffset) από την “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

Κυκλοφορούν σήμερα, 15 Ιουλίου 2019 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι τις 14 Ιουλίου 2020,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης 7.000 τευχίδια, αριθμημένα(καθένα από τα οποία θα έχει τα τέσσερα γραμματόσημα ενωμένα και θα φέρει διάτρηση μόνο στην κάθετη διάσταση. Διατίθενται προς  4,94 € ανά τεμάχιο), εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης μέρας κυκλοφορίας (2Χ4.000 τεμ. Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 7,30 € ανά σετ 2 τεμαχίων), αριθμημένα λευκώματα γραμματοσήμων σειράς (500 τεμ. που διατίθεται προς 15,00 € ανά τεμάχιο) και φυλλαράκια (7.000 τεμ. αριθμημένα, προς 4,94 € ανά τεμ.).

Σχόλια