Γράφει η ΥΡΩ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΗ*

Αγόρια και κορίτσια, κορίτσια και αγόρια, πρέπει να μιλήσουμε. Για να πω την αλήθεια αλλιώς ξεκίνησε αυτό το άρθρο και αλλιώς καταλήγει, αλλά έτσι είναι και η ζωή, αλλιώς ξεκινάει και αλλιώς καταλήγει.  Ας περάσουμε στο θέμα μας. Τι μας συμβαίνει;


Αγόρια, θα αρχίσω με εσάς. Πως γίνεται να κολλήσατε με τα social media τόσο πολύ; Πού πήγε η προσέγγιση face to face; Ναι ομολογώ ότι ήμαστε και εμείς Κατίνες και έχουμε γίνει απρόσιτες, αλλά είμαστε όντως όλες έτσι ή απλά μας δώσατε αυτό το βάφτισμα και κρυφτήκατε πίσω από την οθόνη για να μην πληγωθεί ο εγωισμός σας; Καταλαβαίνω ότι μερικοί δεν έχετε την αυτοπεποίθηση που θα θέλατε να έχετε και ότι είστε ντροπαλοί. Άλλοι πάλι έχετε έπαρση και δεν είναι και ότι καλύτερο. Γιατί απλά δεν είστε ο εαυτός σας; Είτε μας μιλάτε μέσω μιας οθόνης είτε μας κοιτάτε στα μάτια και στέκεστε ακριβώς μπροστά μας. Δεν χρειάζεται να είστε role models, μέσω του ντυσίματος σας και μέσω της αύρας σας μπορείτε να ξεχωρίσετε από το πλήθος. Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε fashion trends επειδή όλοι το κάνουν ή επειδή αρέσει στην κοπέλα που φλερτάρετε ή που είστε ερωτευμένοι. Προσέξτε τον εαυτό σας επειδή οι ίδιοι το θέλετε και θα νιώσετε καλά με τις αλλαγές που βλέπετε, είτε αυτό είναι κούρεμα, ρούχα ή και γυμναστήριο.

Κορίτσια, α ρε κορίτσια τι να πω τώρα. Λέω για τους άλλους αλλά και εμείς μην πω τι έχουμε κάνει. Ακολουθούμε όλες τις τάσεις λες και είναι αυτονόητο ότι θα μας πηγαίνουν και θα μπορούμε να τις υποστηρίξουμε. Ρε κορίτσια το ξέρατε εσείς ότι οι άντρες μας προτιμούν ελαφρώς περιποιημένες; Όχι. Γιατί πολύ απλά προτιμούμε να δείχνουμε επιμελημένα ατημέλητες, όμως δεν είμαστε φυσικές ακόμα και όταν κάνουμε κάτι απλό! Το μακιγιάζ πλέον το έχουμε βάλει στη ζωή μας για να αλλάζουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά και όχι για να τα τονίζουμε και να τα αναδεικνύουμε όπως πρέπει. Τα ρούχα μας έγιναν προκλητικά και στενά όχι επειδή μας αρέσει το σώμα μας αλλά επειδή θέλουμε να κερδίζουμε τα βλέμματα. Πού πήγε η θηλυκότητα μας; Ομορφιά έχουμε όλες, θηλυκότητα όμως; Πραγματικά πιστεύετε πως ένας άντρας μένει κοντά μας μόνο λόγο ομορφιάς;  Όχι κορίτσια μου. Είναι και το "μέσα" που μετράει.

Στο τέλος της μέρας δεν γυρνάς μόνο σε ένα σώμα, αλλά σε μια ψυχή. Που αυτή η ψυχή είναι ερωτευμένη όχι με το κέλυφος σου αλλά με το εσωτερικό του. Όλοι μας κρύβουμε έναν τεράστιο γαλαξία μέσα μας, ο οποίος έχει τέτοια ομορφιά και τέτοια λάμψη που επισκιάζει το σώμα μας. Βρείτε κάποιον και κάποια που θα ερωτευτεί αυτή τη λάμψη που βγαίνει από την ψυχή σας -και όχι το σώμα σας.

Γιατί στο τέλος της μέρας αυτό είναι που μετράει.


    *Η Υρώ Ασπροπούλη είναι σχεδιάστρια μόδας - στυλίστρια https://www.instagram.com/argywhite/