Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα, χθες βράδυ, που έδειχναν την απόλυτη επικράτηση του επικεφαλής της παράταξης “Ναι στη Θεσσαλονίκη”.Το τηλεφώνημα αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Ζέρβας, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στο Αθηναϊκό  Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη και του είπε πως προσβλέπει σε συνεργασία.


Αλλά και ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ζέρβα, για να του ευχηθεί. Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «έκπληξη ήταν η πρώτη Κυριακή όπου βγήκε στον δεύτερο γύρο ο Κωνσταντίνος. Δούλεψε πολύ τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια, είχε αυτή τη φιλοδοξία μια χαρά να γίνει δήμαρχος και δούλεψε πολύ, δούλεψε συστηματικά και το πέτυχε. Συγχαρητήρια».


Αυτό επιβεβαίωσε και ο… ίδιος ο κ. Ζέρβας στις δηλώσεις του στο Πρακτορείο. «Δούλευα γι' αυτή την ώρα, δούλευα σκληρά. Η αυτοδιοικητική πρόταση, με εμένα και τους συνεργάτες μου αφοσιωμένους στα θέματα της πόλης, δεν ήταν καθόλου έκπληξη πως θα έβρισκε μεγάλη αποδοχή. Ήταν κάτι που η πόλη το ζητούσε. Το ζητούσε εδώ και καιρό», δήλωσε.


Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε πως νιώθει «δικαιωμένος και ευγνώμων» για το υψηλό ποσοστό που έλαβε στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών με αντίπαλο τον Νίκο Ταχιάο και συμπλήρωσε πως παράλληλα νιώθει «υψηλό αίσθημα ευθύνης ότι δεν πρέπει να διαψεύσει αυτή την τόσο ισχυρή εντολή».


«Μένουμε πιστοί στην πόλη, ακολουθούμε τις δεσμεύσεις και την ατζέντα μας και από 1η Σεπτεμβρίου ο δήμος και η Θεσσαλονίκη θα νιώσει τις διαφορές στη διοίκηση και στα αποτελέσματα της», είπε χαρακτηριστικά.


Επανέλαβε, δε, πως προτεραιότητα για τον ίδιο αποτελούν τα ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών και ιδιαίτερα η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η ασφάλεια, όπου θα πέσει και το βάρος από τις πρώτες ημέρες της διοίκησης.


Όπως ήταν φυσικό, με τον κ. Ζέρβα επικοινώνησε και ο –ως χθες βράδυ- αντίπαλός του, Νίκος Ταχιάος.