Μέσα στις επόμενες ημέρες αρχίζουν τα έργα πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης. Αυτό είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς στο Πρακτορείο Fm.


Θα χρειαστεί, βέβαια, πρώτα, η τελική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, ώστε να αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες πεζοδρόμησης.

Αισιόδοξος ο ο κ.Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9Fm", υποστήριξε ότι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο και σε συνδυασμό με τις αναπλάσεις στην Πλατεία Ελευθερίας (που έχει σταματήσει λόγω αρχαίων τα οποία βρέθηκαν εκεί) και την Πλατεία Φαναριωτών, το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζει τελείως διαφορετική εικόνα μέσα στον επόμενο χρόνο. Πάντως, ο αντιδήμαρχος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλατεία Ελευθερίας θα είναι έτοιμη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέσα στο επόμενο έτος καθώς τα αρχαία που βρέθηκαν θα καταχωθούν με απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

'Οσο για τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων, για τους οποίους η νυν διοίκηση του δήμου κατάφερε, μετά από οκτώ χρόνια, να τοποθετήσει... δύο, στην Αποστόλου Παύλου και να δημιουργήσει ορύγματα για τους άλλους, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ω τον Σεπτέμβριο θα έχουν τοποθετηθεί περίπου 40. Για τις καθυστερήσεις επέδωσε ευθύνες στον τέως αντιδήμαρχο και στέλεχος της "Πρωτοβουλίας", Ανδρέα Κουράκη, λέγοντας πως "πυρπόλησε το μεγάλο διαγωνισμό των υπόγειων κάδων το 2016".