Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις αναμένει, για σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θράκη, την Ήπειρο και τη Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη.
Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά.  Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα στη Θεσσαλία και βελτίωση στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 06-06-2019 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, τα κεντρικά και τα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.