Αυτές οι εκλογές είναι πιο κρίσιμες από εκείνες του Μαΐου. Σε αυτές κρίνεται ποια δύναμη θα είναι εδώ, παρούσα, στήριγμα στους αγώνες των εργαζομένων και ικανή να οργανώσει διεκδικητικούς αγώνες με δίκαια αιτήματα. Αυτή η δύναμη είναι μόνο το ΚΚΕ, υπογράμμισε ο
γ.γ. της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία και συζήτηση που είχε με εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «ΦΑΓΕ», το οποίο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί.

«Μας έχετε γνωρίσει, μας ξέρετε, πολλά χρόνια αντιπαλεύουμε μέσα και έξω από τη Βουλή, τις κυβερνήσεις που έφεραν μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, πιέζουμε για να υπάρξουν κάποιες ανάσες ανακούφισης για το λαό, έχουμε καταθέσει προτάσεις νόμων σε αυτή τη κατεύθυνση και ταυτόχρονα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, των αντιλαϊκών μέτρων και της εργασιακής ζούγκλας που βιώνουμε», είπε, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει αντιπαλέψει τις πολιτικές που εμπλέκουν τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη φωνή που δεν εφησυχάζει τον λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις.

«Ο πρωθυπουργός μιλούσε για "τζούφια γεώτρηση" , ότι δεν θα γίνει τίποτα Και βλέπουμε σήμερα ΚΥΣΕΑ. Ακόμα και τζούφια να ήταν η γεώτρηση , αυτό είναι το πρόβλημα; Δεν καταλαμβάνει εδάφη;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι το φυτίλι στην περιοχή το ανάβουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, ενώ ευθύνες έχουν και οι κυβερνήσεις, προσθέτοντας ότι ο καθησυχασμός του ελληνικού λαού εκ μέρους του πρωθυπουργού ανοίγει την όρεξη στην Τουρκία, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενώ η Τουρκία θέλει να κατοχυρώσει δικαιώματα, «αυτό που λέμε γκρίζες ζώνες» και έτσι κινείται.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι απέναντι στον ίδιο μονόδρομο των άλλων κομμάτων, το ΚΚΕ σταθερά έχει την πρόταση για εργατική εξουσία και λαϊκή οικονομία, ώστε ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι να επιστρέφει σε αυτούς και όχι στα μονοπώλια. Είπε, επίσης, ότι οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους στο ΚΚΕ και τη συμμετοχή τους στους αγώνες πρέπει να συμβάλλουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προοπτική αυτή.