Αρνητικό είναι και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην πρόσκληση να συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, την ερχόμενη Τρίτη.


Μετά την άρνηση του Μιχάλη Ζορπίδη να συμμετέχει στην αποστολή σήμερα ήρθε και το «όχι» και από το ΒΕΘ.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης εμφανίζεται κάθετα αρνητικός στην πρόσκληση, που εστάλη από τον οργανισμό Enterprise Greece, που συντονίζει την επικείμενη  αποστολή.

«Αυτό που έχει ανάγκη η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και δη της Βόρειας Ελλάδας, δεν είναι ένα ταξίδι "για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων" όπως αναφέρεται στην επιστολή του Enterprise Greece, αλλά να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών και δη για τα μακεδονικά προϊόντα. Απαντούμε λοιπόν αρνητικά σε μια πρόσκληση που δεν εξυπηρετεί προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, υπογραμμίζοντας πως «το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την επιπόλαια συμφωνία δεν διορθώνεται με επισκέψεις στη γειτονική χώρα, στην οποία ούτως, η άλλως το ελληνικό επιχειρηματικό στοιχείο είναι έντονο».