Με τις αποκαλύψεις Ζάεφ για τον Τσίπρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών αποκαλύπτονται οι εθνικά ασπόνδυλοι, τονίζει σε ανάρτησή του ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.


Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι προφάσεις του Αλ. Τσίπρα για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών καταρρέουν και οι επισημάνσεις μας επαληθεύονται στο ακέραιο. Παρέδωσαν στους Σλάβους μακεδονικό όνομα, ταυτότητα και γλώσσα. Επιπλέον ήταν πρόθυμοι για πολύ χειρότερα. Κι ύστερα έχουν το θράσος οι εθνικά ασπόνδυλοι να μιλούν για πατριδοκάπηλους, εθνικιστές και ακραίους. Αποκαλύπτει, όμως, τις προθέσεις και τις ανιστόρητες θέσεις τους ο Ζόραν Ζάεφ, στο ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης​ Κρίστο Μίτσοσκι, υπογραμμίζοντας ότι:

Α. Ο Αλ. Τσίπρας είχε δεχθεί την πρότασή για «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», αλλά υπαναχώρησε μετά την αντίδραση της ελληνικής αντιπολίτευσης

Β. Ο ίδιος αποδέχθηκε την χρήση του «Βόρεια Μακεδονία», επειδή ο Αλ. Τσίπρας αποδέχθηκε τη «Μακεδονική Εθνική Ταυτότητα»

Γ. Η επιγραφή της Μακεδονικής γλώσσας και της Μακεδονικής ταυτότητας λάμπουν στον ΟΗΕ, όπου καταχωρήθηκαν χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.»

Δείτε την ανάρτηση: