Στην απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα από τους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Αξιού και Χαλάστρας αλλά και τη Σίνδο, πλην όσων έχουν έδρα σε αυτές, προχωρούν τα αρμόδια υπουργεία, μετά τα επίμονα αιτήματα της διοίκησης του Δήμου Δέλτα τα τελευταία χρόνια.Ήδη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τοποθετήθηκαν οι σχετικές σημάνσεις στη στροφή από την Εθνική Οδό προς τα Νέα Μάλγαρα.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να καθοριστούν τα αναγκαία βήματα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Ευθυμίου Φωτόπουλου και των Διοικητών του Α.Τ. Δέλτα Δ. Μπάκα και Τροχαίας Χαλκηδόνας Ι. Σαρηκυριακίδη. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μετά από συνεννόηση των υπηρεσιών του Δήμου και των Υπουργείων, θα καθοριστεί η διαδικασία εξαίρεσης και η πλήρης εφαρμογή του μέτρου.

«Μετά από προσπάθειες ετών για να πείσουμε για το αυτονόητο, είμαστε πια ένα βήμα πριν πετύχουμε το στόχο μας: να απαλλάξουμε δηλαδή τις Κοινότητες των Ν. Μαλγάρων, των Κυμίνων, της Βραχιάς, της Χαλάστρας, του Ανατολικού και τη Σίνδο από την παράλογη διέλευση βαρέων οχημάτων που προκαλούν κινδύνους για την ασφάλεια πεζών και οδηγών, ρωγμές στις κατοικίες και μεγάλες φθορές στο επαρχιακό και στο εντός οικισμών οδικό δίκτυο. Είμαστε στο παρά ένα από τη λύση ενός ακόμη υπερδεκαετούς προβλήματος που ξεκινά από την λανθασμένη χωροθέτηση του σταθμού διοδίων Ν. Μαλγάρων. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να καθορίζουμε τις διαδικασίες εξαίρεσης για τους πέντε οικισμούς και την πλήρη εφαρμογή του μέτρου» δήλωσε σχετικά το Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.