«Άνθρωποι που ξεροστάλιαζαν έξω από τα γραφεία των κομμάτων για να πάρουν ένα χρίσμα, κατηγορούν εμένα ότι είμαι κομματικός υποψήφιος», Αυτό τόνισε στο Flash Radio 99,4 ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα", Νίκος Ταχιάος.


Ο κ. Ταχιάος παραχώρησε συνέντευξη στον Θόδωρο Παπαδόπουλο και την εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», όπου απαντώντας στην αντίπαλό του, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία του είχε επιτεθεί θυμίζοντας την παρουσία του στη διοίκηση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, τόνισε:

«Βεβαίως υπήρξα αντιδήμαρχος επί Παπαγεωργόπουλου στις πρώτες θητείες και είμαι περήφανος για το έργο μου. Μάλιστα, είχα συμβάλει σε διάφορα project, με πιο χαρακτηριστικά την ανάπλαση της Νέας Παραλίας και την κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου».

Οι τρεις στόχοι

Ερωτηθείς ποια project μπορούν να αλλάξουν την πόλη, ο Νίκος Ταχιάος σημείωσε: «Καταρχάς, θα πρέπει να μαζευτούν τα σκουπίδια… Το θέμα της καθαριότητας είναι το Α και το Ω σε ένα δήμο. Είναι χαρακτηριστικό το πόσο ο κ. Μπουτάρης απέφυγε να ασχοληθεί με το ζήτημα, ίσως επειδή πίστευε ότι δεν είναι του ταλέντου του. Είναι το πρώτο θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθώ.

Επίσης, σημαντική είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ, η ενοποίηση του χώρου με το ΑΠΘ, να ξεφύγει το Πανεπιστήμιο από τον παραλογισμό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και το γκέτο που έχει δημιουργηθεί.

Επιπλέον, ξεχωριστής σημασίας είναι και κάποια έργα όπως αυτό του μουσείου μοντέρνας τέχνης στην Τούμπα. Θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, όπου δεν υπάρχει μόνο το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Είναι μία μεγάλη περιοχή που μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα από την αθλητική της ταυτότητα».


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο υποψήφιος δήμαρχος επεσήμανε:

«Είναι πολύ σημαντικό να ψηφίσει ο κόσμος για δήμαρχο όχι με βάση οπαδικά κριτήρια, φιλίες ή συμπάθειες. Αυτό είναι το πρόβλημα της απλής αναλογικής. Γενικά, είμαι ανοικτός, αλλά όχι σε πρόσωπα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Με την κ. Νοτοπούλου συμφωνώ σε κάποια σημεία, αλλά όχι γενικότερα με το χώρο που αντιπροσωπεύει. Και δεν εννοώ μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα back up με άλλη μορφή. Μπορώ να συνεργαστώ μόνο με πρόσωπα με ξεκάθαρη άποψη για την πόλη, που δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν μαζί μου, αλλά τα χνώτα τους ταιριάζουν περισσότερα με τα δικά μου. Επίσης, το τελευταίο που θα ήθελα είναι να συνδιαλέγομαι με τον καθένα που μπήκε μεμονωμένος στο δημοτικό συμβούλιο. Το να τρέχει μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων για να εκλεγεί απλώς ένα άτομο που θα εκβιάζει τη διοίκηση αποτελεί τη διαστροφή του νέου συστήματος».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα της ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και του πάρκινγκ που υπάρχει στο σημείο, ο Νίκος Ταχιάος απάντησε:

«Δεν πιστεύω ότι χωράει πάρκινγκ. Αν ανοίξουμε τώρα μια τρύπα και προκύψουν ευρήματα, ξέρετε πότε θα τελεσφορήσει αυτή η υπόθεση; Υπόγεια πάρκινγκ σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αποδοθεί στο δήμο το πάρκινγκ απέναντι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης».