«Ο συνδυασμός μας δεν έχει κομματικά όρια. Περιλαμβάνει υποψηφίους από το Κέντρο, τη Δεξιά και την Αριστερά. Θα έλεγα με σιγουριά ότι θα με ψηφίσει η πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών, αλλά κι ένα ισχυρό κομμάτι της Κεντροαριστεράς».
Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο web TV της ιστοσελίδας My Portal και στη δημοσιογράφο Φένια Κλιάτση, σημειώνοντας ότι δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στόχος του είναι η παρουσία του να λειτουργήσει ενωτικά για ένα καλύτερο αύριο για τη Θεσσαλονίκη.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι θα έλεγε το βράδυ του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόνισε ότι «το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος ότι σε μία εβδομάδα θα είμαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης».
Ο Γιώργος Ορφανός ανέφερε ότι στην απόφασή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο βάρυνε η εικόνα της Θεσσαλονίκης, η οποία τα τελευταία χρόνια βγάζει μιζέρια και εγκατάλειψη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο το γεγονός ότι στην απόφασή του αντέδρασε θετικά η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.
Ο Γιώργος Ορφανός επανέλαβε την πάγια θέση του ότι τα κόμματα πρέπει να μένουν έξω από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σημείωσε ότι με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει εξαιρετική σχέση. «Έκανε την επιλογή του. Εγώ αναζητώ τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Βλέπω ισχυρή πιθανότητα να με επιλέξουν, γιατί γνωρίζουν ποιος είμαι και τι έχω πράξει τόσα χρόνια», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» αναφέρθηκε και στον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο τόνισε ότι «έχουμε άριστη σχέση. Βρισκόμαστε, συζητάμε, έχω τριάντα χρόνια προσωπική σχέση μαζί του. Αισθάνομαι ότι με θεωρεί φίλο του».

«Ο δήμαρχος πρέπει να είναι αποτελεσματικός»

Ο Γιώργος Ορφανός σημείωσε ότι αρετή του κάθε δημάρχου είναι να έχει αποτελεσματικότητα. «Σε όλους αρέσουν τα οράματα, αλλά, αν δεν μπορείς να σηκωθείς πέντε μέτρα από το έδαφος, πώς θα πετύχεις τα οράματα;», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «είμαι άνθρωπος, που όταν βάζω ένα στόχο, κατά πάσα βεβαιότητα θα τον πετύχω. Το σύνθημά μας είναι "το είπαμε, θα το κάνουμε". Δεν υπόσχομαι πολλά, είμαι από τη φύση μου τέτοιος χαρακτήρας. Ό,τι, όμως, υποσχεθώ, θα κάνω τα πάντα, για να το πραγματοποιήσω. Όταν πιστεύω σε κάτι, δεν υποχωρώ. Οι υποσχέσεις πολλές, αλλά λίγοι μπορούν να τις πραγματοποιήσουν. Αυτό πρέπει να κοιτάξει ο κόσμος».
Ο Γιώργος Ορφανός αναφέρθηκε στα 200 αθλητικά έργα που παραδόθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όταν ήταν υπουργός Αθλητισμού, ενώ, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία όλοι οι Θεσσαλονικείς.«Το μετρό θα μας αλλάξει συνήθειες. Θα απελευθερώσει δυνάμεις του ΟΑΣΘ και θα μπορούμε να κάνουμε μελέτη για τις γραμμές του, ώστε να έχουμε λιγότερες καθυστερήσεις. Ο δήμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος, πριν ολοκληρωθεί το μετρό, ώστε να δημιουργήσει θέσεις στάθμευσης στις στάσεις του μετρό. Για φτηνότερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πολυώροφο κτίριο στην Πολυτεχνείο, αλλά και το χώρο του λιμανιού μετά από συζητήσεις».
Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο Γιώργος Ορφανός υποστήριξε ότι «οι πολίτες θέλουν δήμαρχο που να παλεύει γι’ αυτά που μάθαμε στο σχολείο και τα υπερασπιζόμαστε στις συζητήσεις μας. Δεν μπορεί να είναι δήμαρχος ένας που παλεύει να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών».
Υπογράμμισε ακόμα ότι θα δεχόταν «στο δημαρχείο τον Ζόραν Ζάεφ ως πρωθυπουργό των Σκοπίων, όχι, όμως, ως πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας».
Συμπλήρωσε ότι το ψηφιακό Μουσείο Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο έχει αναγγείλει ότι θα κατασκευάσει, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τη Θεσσαλονίκη. «Δεν υπάρχει στην ιστορία άλλο πρόσωπο σαν τον Μέγα Αλέξανδρο και είναι δικός μας. Οι γείτονες και όσοι έχουν στο μυαλό τους επιβουλές, να τις ξεχάσουν».
Τέλος, για τον «Κλεισθένη» είπε ότι "είναι κακός νόμος. Αντί να συνενώσει δυνάμεις, λειτουργεί διασπαστικά. Γι’ αυτό έχουμε και περισσότερους από 20 υποψήφιους. Θα είναι δύσκολο να κυβερνηθεί ο δήμος, αλλά πιστεύω ότι η παρουσία μου θα λειτουργήσει ενωτικά. Αυτόν το ρόλο θα παίξω», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.