Ένα είναι σίγουρο: Το τελικό 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ στο (κατ' ευφημισμόν) εκτός έδρας παιχνίδι στα Πηγάδια με την Ξάνθη, δεν δείχνει την άνετη νίκη του Δικεφάλου.


Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι. Μόνον ως το 15 φαινόταν να υπάρχουν δυο ομάδες στο γήπεδο, αφού, μετά το τέταρτο, οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν σιγά - σιγά τον έλεγχο κι έκαναν τις επιθέσεις που ήθελαν. Προηγήθηκαν, διπλασίασαν το σκορ στο β μέρος που ήταν σαφώς καλύτεροι και δέχτηκαν ένα γκολ λίγο πριν τη λήξη, από μία ομάδα που θα περίμενε κανείς εκείνη την ώρα να βγει μπροστά, όμως από το 1-2 και μετά, η Ξάνθη δε φάνηκε επιθετικά. Παρέμεινε φλύαρη, αν και ο ΠΑΟΚ είχε δώσει χώρο σε μια σαφή διάθεση να... τελειώνει το παιχνίδι.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έχασε τρία τετ α τετ από αυτά που λέμε ότι δεν χάνονται, με Σβιντιέρσκι και Ακπόμ.

Πώς, όμως, να γινόταν διαφορετικά με 5.000 ΠΑΟΚτσήδες στο γήπεδό της; Οι οποίοι από την αρχή ως το τέλος χόρευαν και τραγουδούσαν για το πρωτάθλημα; Και πώς να κάνουν διαφορετικά, δηλαδή, οι φίλαθλοι του Δικεφάλου, αφού η ομάδα τους είναι... μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος (άντε... δύο).

Να σημειωθούν δύο πράγματα: Πρώτον ο ΠΑΟΚ έπαιζε με αλλαγές στη βασική του σύνθεση (ξεκίνησε με φορ τον Σβιντέρσκι και στον άξονα τον Πέλκα, ενώ εξτρέμ έπαιζε ο Ενρίκε). Δεύτερον στο γκολ του Ολιβέιρα όλοι οι παίκτες του Δικεφάλου ύψωσαν μια φανέλα του ΠΑΟΚ με το όνομα... Ιβάν και τον αριθμό "60", για τα σημερινά γενέθλια του "αφεντικού" Ιβάν Σαββίδη. Κίνηση με νόημα...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Xanthi Arena"
Γκολ: 85' Αλμέιδα / 33' Ολιβέιρα, 67' Ενρίκε

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών) 4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: 6' Αλμέιδα, 73' Ντε Αμορίμ, 90' Κασάδο / 83' Ολιβέιρα
Κόκκινες: - / -

Ξάνθη(Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (64' Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72' Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ (78' Σαρπόνγκ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πέλκας (87' Μίσιτς), Ζαμπά (63' Γιαννούλης), Ενρίκε, Σβιντέρσκι (66' Άκπομ).