Η Toro Rosso έγινε η δεύτερη ομάδα της Formula 1 που έκανε τα αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου της, για το 2019.
Οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας παρουσίασαν το αυτοκίνητο με την κωδική ονομασία STR14, το οποίο θα οδηγούν τη νέα σεζόν ο Ρώσος Ντανιίλ Κβιάτ και ο Ταϊλανδός Αλεξάντερ Άλμπον. Πρόκειται για ένα σημαντικό μονοθέσιο για την ομάδα, μετά την ανακοίνωση ότι Toro Rosso και Red Bull θα αυξήσουν την τεχνική συνεργασία τους για το 2019.

Βάσει αυτής, τα αυτοκίνητα των δύο ομάδων θα μοιράζονται ολόκληρο το πίσω μέρος τους -το οποίο περιλαμβάνει τη μονάδα ισχύος της Honda, την οποία θα χρησιμοποιεί από φέτος η Red Bull, συν το κιβώτιο ταχυτήτων, την πίσω ανάρτηση και ηλεκτρονικά και υδραυλικά εξαρτήματα- καθώς και κάποια μέρη από την εμπρός ανάρτηση.

Με αυτό το μονοθέσιο οι άνθρωποι της Toro Rosso ελπίζουν ότι η ομάδα θα «χτίσει» πάνω στο 2018, όπου τερμάτισε ένατη στη βαθμολογία των κατασκευαστών ύστερα από μια χρονιά, κορυφαία στιγμή της οποίας ήταν η τέταρτη θέση του Πιέρ Γκασλί στο γκραν πρι του Μπαχρέιν.

Η Toro Rosso έχει ένα εντελώς καινούριο δίδυμο οδηγών στη νέα σεζόν, καθώς οι Κβιάτ και Άλμπον παίρνουν τις θέσεις του (Γάλλου) Γκασλί, και του Νεοζηλανδού Μπρέντον Χάρτλεϊ.

Κβιάτ και Άλμπον θα πάρουν μια πρώτη «γεύση» της STR14 εντός πίστας, όταν αρχίσουν οι χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη στις 18 Φεβρουαρίου.