Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ, στο Μικρολίμανο, η τελετή βράβευσης των κορυφαίων νέων αθλητών που διακρίθηκαν μέσα στο 2018, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών, φορέων του αθλητισμού, Ολυμπιονίκες κ.α. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ακόμα Οργανισμοί και Φορείς που είναι κοντά στον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και ενισχύουν το σημαντικό και πολυσχιδής έργο του.
«Η βραδιά είναι αφιερωμένη στους νέους αθλητές. 
Έχοντας υπάρξει αθλητές για πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζοντας τι σημαίνει να είσαι αθλητής και ειδικά νέος, αποφασίσαμε να βραβεύσουμε τη νέα γενιά αθλητών της χώρας μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν εκτιμάμε, δεν σεβόμαστε και δεν χειροκροτούμε τις νίκες και τα μετάλλια των ανδρών και των γυναικών μας. Θεωρήσαμε όμως ότι αυτή τη χρονική στιγμή πρέπει να δώσουμε παραπάνω ώθηση στους νέους αθλητές. Να τους προβάλουμε. Να μπορέσουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. 
Να σταθούν πιο καλά στα πόδια τους και γιατί όχι μέσα από αυτήν την προβολή, να βρουν και χορηγούς που θα τους βοηθήσουν στη δύσκολη αποστολή που έχουν. Η εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολη και όλοι οι αθλητές χρειάζονται βοήθεια και στήριξη. Δεν πρέπει να προβάλουμε και να βοηθάμε τους αθλητές μόνο όταν παίρνουν παγκόσμιες νίκες, αλλά να είμαστε στο πλευρό τους καθ` όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς τους προς την καταξίωση», είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη πριν ξεκινήσουν οι βραβεύσεις ανθρώπων και φορέων που στηρίζουν τον αθλητισμό και τους αθλητές, αλλά και όλους όσοι βοηθούν στη διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος, της εκεχειρίας και της ειρήνης.
Ενόψει των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων, η Βούλα Κοζομπόλη δεν δίστασε να κάνει την πρόβλεψη ότι «η Ελλάδα θα πανηγυρίσει περισσότερα μετάλλια σε σχέση με το Ρίο, αφού δίπλα στους ήδη καταξιωμένους αθλητές, έρχεται να προστεθεί και η γενιά γενιά. Μια νέα γενιά με αστείρευτη όρεξη, με σπουδαία πρότυπα, τους Ολυμπιονίκες μας, ικανή για να πετύχει μεγάλα πράγματα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)