Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, επισκέφθηκε, σήμερα, το διατηρητέο κτίριο της Σχολής, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Οι εργαζόμενοι, στη μοναδική δομή στη Βόρεια Ελλάδα που στηρίζει και εκπαιδεύει άτομα με προβλήματα όρασης, εξέθεσαν στον Χρήστο Γιαννούλη τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με κυρίαρχο αυτό της ανακατασκευής και συντήρησης  του διατηρητέου κτιρίου της Σχολής Τυφλών. Όπως του είπαν, το κτίριο δεν έχει συντηρηθεί από το 1997 και έχει πλέον καταστεί επικίνδυνο, τόσο για τα άτομα που παίρνουν μέρος στα προγράμματα, όσο και για τους εργαζόμενους στη σχολή. Κάθε προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών να ενταχθεί το έργο σε κάποιο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, «πέφτει» εδώ και χρόνια στο απόλυτο κενό.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννούλης δήλωσε ότι «η πλήρης απουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε δράσεις στήριξης στα άτομα με αναπηρίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη Σχολή Τυφλών, αποδεικνύει και την πλήρη αδιαφορία για πραγματικά δείγματα πολιτισμού και ανάπτυξης της κοινωνίας μας»,