Σίγουρος ότι θα τον στηρίξουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και ότι θα είναι ο υποψήφιος από το χώρο της κεντροδεξιάς που θα περάσει στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Θεωρώ αρνητικό να μπερδεύονται τα κόμματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η δική μου οπτική είναι πως δεν υπάρχουν αντάρτες, υπάρχουν εθελοντές. Άνθρωποι που βάζουν τον εαυτό τους μπροστά και προχωράνε. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ θα ψηφίσει Γιώργο Ορφανό. Το πιστεύω”, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν ενοχλήθηκε από την απόφαση της ΝΔ και του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ.Ορφανός απάντησε: “Μόνος μου διάλεξα να κατέβω στις εκλογές. Ο Γιώργος Ορφανός είναι στέλεχος της παράταξης και αποφασίζει να κάνει κινήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, στη γενέτειρά του, στην πόλη που ζει. Δεν μ’ ενοχλούν οι κινήσεις που κάνει ο κ.Μητσοτάκης. Κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τη ΝΔ”.

Ο κ.Ορφανός χαρακτήρισε “εξαιρετικές” τις σχέσεις που έχει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους ανθρώπους της. “Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε αυτοί με μένα. Οι πολίτες όμως θα κάνουν την τελική επιλογή και θα αποφασίσουν για δήμαρχο”.

Για την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο κ.Ορφανός δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με όλους, με εξαίρεση όσους βρίσκονται στα άκρα, ενώ ερωτηθείς για το ποια θα είναι η προτεραιότητα του σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος είπε: «Το πρώτο πράγμα που θα πω είναι “ξεκινάμε δουλειά”. Στρατηγικά στόχος μας είναι να αλλάξει η εικόνα της πόλης, με αρχή την καθαριότητα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε και για τη σχέση που έχει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. “Είναι εξαιρετική η σχέση μας, μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είναι δύο θέσεις, που εκ των πραγμάτων πρέπει να υπάρχει κοινή κατεύθυνση. Ο Απόστολος είναι πολύ συνεργάσιμος, αποφασιστικός και πιστεύω ότι θα επανεκλεγεί (…) Νιώθω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία”.