Φορτίο με περισσότερα από 10 εκατ. λαθραία τσιγάρα από την Κίνα, που είχαν δηλωθεί ως λάστιχα αυτοκινήτων και τα διαφυγόντα κέρδη ανέρχονται σε πάνω από 2 εκατ. ευρώ, εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο εμπορευματοκιβωτίου που έφθασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το λιμάνι Σεκού (Shekou) της Κίνας και είχε ως δηλωμένο εμπόρευμα «ελαστικά αυτοκινήτου», το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας την τοπική ανάλυση κινδύνου, εντόπισε χθες σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,+ από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, αρχικά εξωτερικά από τον σκύλο ανιχνευτή καπνικών της υπηρεσίας και στη συνέχεια από τους ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη τσιγάρων σε όλο το εμπορευματοκιβώτιο. Σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτά ανέρχονται σε 10.495.000 (δέκα εκατομμύρια τετρακόσια ενενήντα πέντε χιλιάδες) τεμάχια τσιγάρων και οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις σε 2.053.420,32 ευρώ.

Η υπηρεσία κατέσχεσε τα λαθραία τσιγάρα ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και του εμπορευματοκιβωτίου, ως μέσου μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης