Πορεία για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από κάλεσμα που απηύθυναν μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.


Όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, όπου, μάλιστα, διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα, και στη συνέχεια, συγκροτώντας πορεία, κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να επιστρέψουν στο σημείο της αφετηρίας.

Χτες, Παρασκευή, Οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν επίσης πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η δολοφονία να μη μείνει αναπάντητη», οι διαδηλωτές ζητούσαν «κάθε προοδευτικός άνθρωπος, εργαζόμενος, νεολαίος να πάει κόντρα σ’ ένα τέτοιο κλίμα που σίγουρα «υπόσχεται» πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για το λαό μας».

Σημειώνεται ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινόμενων και ανακοινώσεων των αρχών για περιορισμό των μετακινήσεων στην Αττική, η πορεία που είχε προγραμματιστεί για τη δολοφονία του Ζακ το Σάββατο, αναβάλλεται για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.