Τον καιρό, την κουζίνα της Θεσσαλονίκης, τον πολιτισμό της και τη φιλοξενία απολαμβάνουν αξιωματικοί και ναύτες που υπηρετούν στο USS Mount Whitney, τη ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, που έχει αράξει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Όπως είπε ο Robert Agular, καπετάνιος του πλοίου, που είχε σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στο Δημαρχείο, «αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη, εγώ και τα περισσότερα μέλη του πληρώματός μου, και πραγματικά απολαμβάνουμε τον υπέροχο καιρό, τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και την εκπληκτική κουζίνα της. Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με την Ελλάδα και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αμοιβαίας υποστήριξης και συνεργασίας».

Επίσης, ο κ. Αγκουλάρ χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη "ασφαλές λιμάνι και ιστορική πόλη" και για την Ελλάδα είπε ότι ¨η θέση της έχει μεγάλη σημασία για τις ΗΠΑ". Μίλησε για ισχυρούς δεσμούς και κοινούς στόχους: Την ασφάλεια και την ευημερία.

Ο Γιάννης Μπουτάρης καλωσόρισε τον Robert Agular στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όπως την χαρακτήρισε, και εξέφρασε την... ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αμερικανικά πλοία ελλιμενίζονται στην πόλη. «Η παρουσία των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντική και εκδηλώνεται όχι μόνο μέσω της επίσκεψης της Ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού  Στόλου στο λιμάνι, αλλά και μέσω της συμμετοχής των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων στην 83η ΔΕΘ», πρόσθεσε.

Κατά τη συνάντηση ο Γιάννης Μπουτάρης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα... παράσημα του αμερικανού πλοιάρχου...