Η κίνηση της διοίκησης του ΠΑΟΚ να δωρίσει στον υπουργό Αμυνας την φανέλα με το νούμερο 12 προκάλεσε αντιδράσεις από τους φίλους της ομάδας, αφού ούτε ποδοσφαιριστές τολμούν να τη φορέσουν καθώς συμβολίζει τον 12ο παίκτη της ομάδας, τον κόσμο!


 Αρκετοί εξοργίστηκαν από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνουν τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση να την παραδίδει στον Πάνο Καμμένο και… άσκησαν σφοδρή κριτική στην ΠΑΕ. 

Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Σ.Φ ΠΑΟΚ Αθηνών 1974 εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται σφόδρα στους διοικούντες για την κίνηση αυτή. Στην ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Υπενθυμίζουμε στην ανιστόρητη ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων ότι το Νούμερο 12 είναι ταγμένο στη ζωντανή Θύμηση των νεκρών μας αδερφών που πέθαναν στο δρόμο υπερασπιζόμενοι τα τέσσερα ιερά γράμματα. Το Νούμερο 12 δεν χαρίζεται, ούτε κατακτιέται, το νούμερο 12 αποτελεί το Θεματοφύλακα της ύπαρξής μας, παραμένει ανέπαφο και ανέγγιχτο, αιώνια αφιερωμένο και φορεμένο από αυτούς που μαρτύρησαν τη ζωή τους για το Σύλλογο. Ερωτάται η ΠΑΕ ποιος τη νομιμοποίησε να δωρίζει φανέλες του Συλλόγου μας στη Κυβέρνηση Φλαμπουράρη που χάρισε ένα πρωτάθλημα κερδισμένο με αίμα…» 

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλείται η ΠΑΕ να σεβαστεί τα όσια και ιερά του Π.Α.Ο.Κ. γιατί εμείς οι μίζεροι δεν τυφλωνόμαστε από τις δήθεν εξαγγελίες νέων γηπέδων και αυτά μας είναι πλήρως αδιάφορα στη χώρα των ήξεων- αφίξεων. Δεν μας νοιάζουν τα κλικ σας, το κους κους και τα περί ανέμων και υδάτων, όταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιχειρείται η σκύλευση της ομάδας στα παρασκήνια. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε με ΤΙΠΟΤΑ και για ΤΙΠΟΤΑ να γκρεμιστεί ούτε κόκκος σκυροδέματος από το γήπεδο ιδιοκτησία και κόπο των παππούδων μας, χωρίς τη διασφάλιση της μάνας του Συλλόγου….»