Ομόφωνα αθώοι Περικλής και Ηριάννα
Αθώοι-ομόφωνα-κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η Ηριάννα και ο Περικλής.


Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι έχουν φτάσει στο εδώλιο λόγω δείγματος Dna που εντοπίστηκε σε γεμιστήρα όπλου, μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε την αθώωση των δύο νεαρών κατηγορουμένων αναλύοντας συνοπτικά των σκεπτικών των πέντε εφετών, επισημαίνοντας πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψε η παράνομη δράση των δύο νεαρών κατηγορουμένων. Επίσης ανέφερε πως ελέγχεται η αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση. Επιπλέον τόνισε πως πως δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις ενώ το δείγμα DNA, είναι εντόνως αμφισβητούμενο, χαμηλής ποσότητας και ποιότητας.

Νωρίτερα, στην αγόρευση της η εισαγγελέας επισήμανε πως η πραγματογνωμοσύνη dna, η οποία είχε αμφισβητηθεί έντονα από την υπεράσπιση, είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα ενώ όσον αφορά το εργαστήριο υποστηριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.Κατα την εισαγγελεα οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικους λογους, είναι μέλη της ΣΠΦ με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο νεαρών στις αγορεύσεις τους υπεραμύνθηκαν της αθωότητας τους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με την οργάνωση.

Πρωτόδικα στους δύο νεαρούς κατηγορουμένως είχε επιβληθεί ποινή καθείρξεως 13 ετών. 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/athoi-irianna-periklis

Σχόλια