Ένα απίστευτο πολιτικό δώρο κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Άγγελα Μέρκελ, για να σώσει τον εύθραυστο πολιτικό συνασπισμό στο Βερολίνο, εις βάρος της Ελλάδας! 


Ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να κλείσει συμφωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο - που αντιμετωπίζει ενδοκυβερνητική κρίση εξαιτίας του προσφυγικού - ώστε να βοηθήσει τη Γερμανία να στέλνει πιο εύκολα τους πρόσφυγες πίσω στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες – άρα και στην Ελλάδα!

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ.Τσίπρας δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο ειδικής συμφωνίας με το Βερολίνο που θα περιορίσει τις «δευτερογενείς μετακινήσεις» προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα και συνεχίζουν το ταξίδι τους βόρεια προς τη Γερμανία.

«Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει, ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές (ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές», είπε ο κ. Τσίπρας στη βρετανική εφημερίδα. Σημείωσε επίσης ότι ο κανονισμός του Δουβλίνου είναι «εκτός πραγματικότητας».

«Νομίζω ότι έχουμε πιο σοβαρό δίλημμα μπροστά μας από τις συμφωνίες για τις δευτερογενείς μετακινήσεις», δήλωσε επίσης ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Το δίλημμα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, να μοιραζόμαστε το βάρος και να μην έχουμε αυτή την άδικη θέση για τις χώρες της πρώτης γραμμής, αλλά και για τη Γερμανία», είπε, συνεχίζοντας να υπερασπίζεται την καγκελάριο και τις πολιτικές της και εξισώνοντας το βάρος που σηκώνει στην προσφυγική κρίση η Ελλάδα με αυτό που σηκώνει η Γερμανία...
«Δεν είναι δίκαιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στη Γερμανία, αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα», είπε ακόμα, σε μια δήλωση που μάλλον ούτε η ίδια η Μέρκελ δεν θα πιστεύει ότι την έκανε ο Αλέξης Τσίπρας! 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/