Χαίρονται για τη συμφωνία στη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑΤις... καμπάνες της χαράς κρούουν στην Ανοικτή Πόλη, δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκη!


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χαρακτηρίζουν ιστορική τη χθεσινή ημέρα με την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρας - Ζάεφ στις Πρέσπες, και «αμοιβαία επωφελή που προστατεύει την αξιοπρέπεια των γειτόνων και την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, των ελληνιστικών χρόνων του Μ. Αλεξάνδρου», τη συμφωνία που υπογράφτηκε!

«Η χώρα μας μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από τη συμφωνία συνεργασίας με την ΠΓΔΜ», υποστηρίζεται...

«Χθες ήταν μια ιστορική μέρα. Μετά από 27 χρόνια και ατελέσφορες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στην αναγνώριση της ΠΓΔΜ από 140 χώρες ως σκέτο Μακεδονία, στις Πρέσπες λύθηκε επ' ωφελεία και με αμοιβαίο σεβασμό ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής, βάζοντας τις βάσεις για μια νέα ειρηνική βαλκανική πολιτική. Μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής που προστατεύει την αξιοπρέπεια των γειτόνων και την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, των ελληνιστικών χρόνων του Μ. Αλεξάνδρου. Η χώρα μας μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από την συμφωνία συνεργασίας με την ΠΓΔΜ αναβαθμίζοντας την διεθνή της θέση ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας, ως συνομιλητή εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ και των υπολοίπων βαλκανικών χωρών», αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη, χωρίς, φυσικά, να γίνεται λόγος για το ότι ήδη, ο Ζόραν Ζάεφ απεκάλεσε Μακεδόνες , μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό, τους κατοίκους της γειτονικής χώρας, ξεχνώντας το... "Βόρειους".


Σχόλια