Στη γραμμή που είχε αρχικά διαμορφωθεί με τις διαρροές από το Μαξίμου - και επισημοποιήθηκαν και από τα χείλη του πρωθυπουργού στη συνέχεια- συνεχίζει να κινείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για οργάνωση «νέων Ιουλιανών» και μιλώντας για «στρατηγική αποσταθεροποίησης». 

Σε δήλωσή του την Τετάρτη, ο Δ.Τζανακόπουλος υποστήριξε πως «τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται ένα συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες», υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως «η Νέα Δημοκρατία κατά τα άλλα ευαίσθητη στα φαινόμενα βίας φαίνεται, ότι όχι μόνο δεν θέλει να καταδικάσει τις επιθέσεις στους βουλευτές και τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα: Με τη στάση της ηγεσίας της και τις εθνικιστικές και προκλητικές τοποθετήσεις βουλευτών της νομιμοποιεί και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε αυτές τις πρακτικές».

«Νομίζει έτσι, θα καταφέρει να οργανώσει ένα νέο 1965. Μια νέα αποστασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας πως «θέλουμε, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη, ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε απειλείται ούτε εκβιάζεται». 

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας


Σκληρή απάντηση στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως οι «παραληρηματικές δηλώσεις της κυβέρνησης χρήζουν πλέον ψυχιατρικής παρέμβασης». 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΝΔ το απόγευμα της Τετάρτης ανέφερε: 

«Τα παραληρήματα αυτής της κυβέρνησης χρήζουν πλέον ψυχιατρικής παρέμβασης και όχι πολιτικού σχολιασμού. Το μόνο που απομένει να καταγγείλει ο καταρρέων κυβερνητικός θίασος είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και πίσω από το Ρουβίκωνα».