Νέο πανηγύρι ετοιμάζει η “Αττικό Μετρό Α.Ε.”, με την ευκαιρία της άφιξης των δύο μηχανημάτων διάνοιξης σηράγγων (TBM) στο σταθμό “Νομαρχία”. Μάλιστα έρχεται για το λόγο αυτό στη Θεσσαλονίκη ο… υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης!



Η γιορτούλα θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00’.


Υπενθυμίζεται ότι το έργο της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά περιλαμβάνει διπλή υπόγεια γραμμή μήκους 4,77χλμ. περίπου και 5 σταθμούς («Νομαρχία», «Καλαμαριά», «Αρετσού», «Ν. Κρήνη» και «Μίκρα»).


Από τον σταθμό «Μίκρα» μέχρι το σταθμό «Νομαρχία» έχουν κατασκευαστεί και οι δυο σήραγγες. Το πρώτο ΤΒΜ «Έλλη» έχει ήδη εκκινήσει την τελευταία διαδρομή στο τμήμα από το σταθμό «Νομαρχία» μέχρι το σταθμό «25η Μαρτίου», ενώ το υπολειπόμενο μήκος σηράγγων προς διάνοιξη είναι 620 μέτρα για το ένα μηχάνημα και περίπου ένα χιλιόμετρο (949 μέτρα) για το δεύτερο.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό ΑΕ οι σήραγγες θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.


Στο θέμα του μετρό αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Γυφτόπουλος. Όπως είπε “παρόμοιες κινήσεις γίνονται για λόγους ετυπωσιασμού”, ενώ αναφορικά με την επέκταση του μετρό στα δυτικά υποστήριξε ότι “η διαβούλευση έγινε για τα μάτια του κόσμου, αφού πέρα από 10 εκ. € για τις πρόδρομες εργασίες, δεν έχουν βρεθεί κονδύλια”.