Mετά τις δύο περσινές παρθενικές τους νίκες ξεχωριστά, οι Οττ Τάνακ και Toyota πέτυχαν την πρώτη τους κοινή νίκη και πρώτη φετινή στο WRC,
κυριαρχώντας στο Ράλι Αργεντινής, 5ο γύρο του πρωταθλήματος, εμπρός από τους Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρδο που έκλεισαν το βάθρο για τη Hyundai.
Ο Νεβίλ έφτασε πλέον στους 10 βαθμούς πίσω από τον Σεμπαστιάν Οζιέ στη βαθμολογία, καθώς ο Γάλλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην Αργεντινή -χωρίς να ξεπερνά ποτέ τη χρονοτριβή από το άνοιγμα και καθάρισμα του δρόμου την πρώτη μέρα- ενώ ο Νεβίλ τον κέρδισε, αν και με μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου, στην τελευταία βαθμολογούμενη Power Stage. Τους υπόλοιπους βαθμούς σ’ αυτήν μοιράστηκαν οι Αντρέας Μίκελσεν (Hyundai), Τάνακ και Κρις Μικ (Citroen).
Μετά από τρεις νίκες του Οζιέ και από μία των Νεβίλ και Τάνακ στους πέντε μέχρι στιγμής αγώνες του WRC, το πρωτάθλημα αρχίζει να αποκτά το περσινό ενδιαφέρον του, καθώς ήδη έχουν κερδίσει τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, και επιπλέον ο Τάνακ μπορεί κι εκείνος να τρέφει ελπίδες τίτλου, φτάνοντας τώρα 28 βαθμούς πίσω από τον Οζιέ.
Ο Τάνακ είχε κερδίσει 10 από τις 15 Ειδικές Διαδρομές των δύο πρώτων σκελών του αγώνα, κι έτσι ξεκίνησε το σημερινό με προβάδισμα 45 δευτερολέπτων. Κάνοντας, φυσιολογικά, αγώνα συντήρησης, κράτησε τη διαφορά ασφαλείας μέχρι τέλους, καθώς μία Ειδική κέρδισε σήμερα ο Μίκελσεν και δύο ο Νεβίλ. Έτσι, ο Εσθονός κέρδισε στο τέλος με διαφορά 37,7 δευτ. από τον Βέλγο της Hyundai.