Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΥΑΘ στις 4.30 μ.μ., σύμφωνα με την οποία η υδροδότηση θα διακοπεί σε κάποιες περιοχές για να υδροδοτηθούν άλλες, από τις 5 το απόγευμα.Πώς, όμως, να δώσει κάποιος βάση στην ανακοίνωση αυτή, όταν γνωστοποιεί ότι οι διακοπές θα γίνουν για να τροφοδοτηθεί η Τούμπα, περιοχή η οποία πριν… 10 λεπτά στα περισσότερα μέρη είχε νερό;


Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ έχει ως εξής:


Νεότερη διαχείριση στην παροχή νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα η οποία θα ανακουφίσει περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα:

Από τις 5 μ.μ. και για ένα 24ωρο θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές Ωραιόκαστρο - Γαλήνη - Παλαιόκαστρο, στον Εύοσμο, στο Κορδελιό, την Ευκαρπία, τα Πεύκα και σε τμήμα της Πολίχνης και των Μετεώρων, όπως και στη Χαλάστρα και στο Ανατολικό. Από αυτήν τη διαχείριση θα εξασφαλίσουν παροχή οι Συκιές, η Τούμπα, η Χαριλάου, οι υψηλές περιοχές του Άη Γιάννη, η Πυλαία, το Πανόραμα και η Καλαμαριά.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκπλυση του αγωγού της Αραβησσού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, μεταξύ των οποίων και η παράμετρος της θολότητας, η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη.