Άρχισε, γύρω στις 7.15 μ.μ, η τροφοδοσία του δικτύου της Θεσσαλονίκης με νερό από τον αγωγό της Αραβησσού. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΥΑΘ Α.Ε., το νερό, πλέον, “πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις”.


 

Σύμφωνα με την εταιρία, η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης.


Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση.


Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.


Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με το νερό του Φυσικού Αερίου, σε όσους χρησιμοποιούν μπόιλερ για την παροχή ζεστού νερού στα σπίτια τους.