Την αναβολή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού αποφάσισε ο διαιτητής Αρετόπουλος, μετά από μιάμιση ώρα από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα! Χρειάστηκε, όμως, πάνω από τρίωρο για να συνταχθεί το φύλλο αγώνα!


Ήδη η ώρα είναι 23.00 και το φύλλο αγώνα δεν έχει κλείσει ακόμη!


Για όλον αυτόν το χαμό αιτία στάθηκε ο μικροτραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού Γκαρθία, από ένα ρολό χαρτί, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.


Μετά τον μικροτραυματισμό ο προπονητής του Ολυμπιακού μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια, όπου εξετάστηκε από τον γιατρό του αγώνα και στη συνέχεια ζήτησε να μεταφερθεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, όπου υποβλήθηκε σε… αξονική τομογραφία κι αποφασίστηκε να πάρει εξιτήριο αύριο Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η διάγνωση του γιατρού του Διαβαλκανικού συμφωνεί με αυτήν του γιατρού του αγώνα, που κάνει λόγο για “ασήμαντη εκδορά”.


Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, πάντως, είχε προλάβει να πάρει την ομάδα και αποχωρούσε από το γήπεδο.


Μαζί με το περιστατικό με το ρολό χαρτιού, η κάμερα έπιασε και τον Μιραλάς να δείχνει τα γεννητικά του όργανα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ…


Αμέσως μετά τη διακοπή ο Ιβάν Σαββίδης κατέβηκε στα αποδυτήρια, προκειμένου να μιλήσει με τους συνεργάτες του, αλλά και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.


Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ο γιατρός του αγώνα δεν βρήκε κανένα κλινικό πρόβλημα κατά την εξέταση του. Μάλιστα, στο βίντεο που προβλήθηκε από το κρατικό κανάλι και στο οποίο απεικονίζεται ο προπονητής του Ολυμπιακού να αποχωρεί, πιάνει τη… γνάθο του με ένα… χαρτομάντηλο κι όχι το πρόσωπό του, όπως έκανε εντός του αγωνιστικού χώρου, χωρίς να έχει κάποιο εμφανές σημάδι από το χτύπημα.


Το φύλλο αγώνα έκλεισε με μεγάλη καθυστέρηση, με τον Αρετόπουλο να αναφέρει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού τραυματίστηκε από πτώση αντικειμένου


“Είναι προκλητικοί από την πρώτη στιγμή που ήρθαν. Όπως δε σέβονταν κανέναν τόσα χρόνια, έτσι δε σεβάστηκαν 30.000 κόσμο που ήρθαν να δουν τον αγώνα. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν. Δε συνεργάστηκαν ούτε με τον γιατρό του αγώνα. Μόνον ουρλιάζουν”, δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκου.


«Σχεδόν λιποθύμησε ο Γκαρθία. Ήταν σαν να είχε φάει μπουνιά στο σαγόνι και ζαλιζόταν», ανέφεραν σχετικά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για την κατάσταση του Όσκαρ Γκαρθία μετά το χτύπημά του.


Τι προβλέπει ο κανονισμός


Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει πλέον να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά. Να τι προβλέπει ο κανονισμός:


ΜΕΡΟΣ 1: Αρθρο 15, παρ. 3, ε: "Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).


ΜΕΡΟΣ 2: Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές".


Ένταση προκλήθηκε στην Τούμπα μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει.  Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ οι φίλοι του ΠΑΟΚ αποχώρησαν από τις εξέδρες και μερικοί εξ αυτών συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ολυμπιακού. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών για διαλύσει το πλήθος.


Δείτε το βίντεο από την αποχώρηση του προπονητή του Ολυμπιακού: