Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται επί της ουσίας ο Έρικ Μοράν. Η Ένωση είχε έρθει σε συμφωνία με τον 26χρονο μέσο, ενω διευθετήθηκαν και τα τελευταία ζητήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί και επίσημα η μεταγραφή.

Παρότι ο Μοράν μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι και είχε καταστήσει ήδη σαφές στην ομάδα του ότι ήθελε να αποχωρήσει άμεσα, η Λεγανές προσπάθησε μέχρι και την τελευταία στιγμή να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορούσε από αυτή τη μεταγραφή. Μάλιστα, οι Ισπανοί ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις υψηλότερα και από την τιμή με την οποία είχαν αγοράσει τον παίκτη (ήθελαν 250.000 ευρώ), ωστόσο τελικά το deal έκλεισε στις 130.000 ευρώ, συν ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Ο Μοράν είχε δώσει ήδη τα χέρια με την ΑΕΚ. Η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει συμβόλαιο συνεργασίας με χρονική διάρκεια 3,5 χρόνια. Το μόνο που απομένει πλέον, με όλα τα θέματα να έχουν διευθετηθεί, είναι να έρθει ο 26χρονος άσος στην Αθήνα, να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει έως το καλοκαίρι του 2021. Με την Ένωση να ολοκληρώνει την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που ήθελε πολύ ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος με την έναρξη ουσιαστικά της μεταγραφικής περιόδου θα έχει στη διάθεσή του τις δυο πιο επείγουσες προσθήκες, αυτές των αντι-Μάνταλου (Μασούντ) και αντι-Γιόχανσον (Μοράν), με την ΑΕΚ να έχει μεγαλύτερη άνεση πλέον για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι.