Η νέα χρονιά ήρθε και στον Παναθηναϊκό ξέρουν πολύ καλά πως μπροστά τους έχουν ένα σωρό από προβλήματα που απειλούν και την ύπαρξη της ομάδας.
Υπάρχει έντονος προβληματισμός και οι λόγοι για να ελπίζει κάποιος σε καλύτερες μέρες εκλείπουν. Οι οφειλές συσσωρεύονται, οι προσφυγές επίσης και ο κίνδυνος που υπάρχει είναι ορατός. Ο Παναθηναϊκός για να βγάλει τη φετινή χρονιά δίχως προβλήματα θα χρειαστεί μέχρι το τέλος της σεζόν πάνω από 5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις παικτών. Ο Ιανουάριος είναι καθοριστικός μήνας από την άποψη αυτή, καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν οι προτάσεις για να μπουν στα ταμεία τα απαραίτητα ποσά. Ήδη ο Νίκλας Χουλτ έκανε προσφυγή κι αν δεν βρεθεί μια λύση είναι πιθανό να χαθεί δίχως να φέρει χρήματα στα ταμεία. Ο Ροντρίγκο Μολέντο που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι είναι δύσκολο, παρά την αξία του, να φέρει πρόταση πολύ πάνω από το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ με τα υπάρχοντα δεδομένα μοιάζει αναπόφευκτη η πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος μοιάζει ο μοναδικός που μπορεί να βρει στην αγορά 2-3 εκατ. ευρώ. Κι ασφαλώς κανεις δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα πώλησης κάποιου άλλου παίκτη, όπως οι Βιγιαφάνιες ή Κουλιμπαλί.

Την ίδια ώρα ο Ουζουνίδης προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες συγκεντρωμένους όσο αυτό είναι δυνατό, αλλά και να βρει λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα που συσσωρεύονται. Ήδη έχουν αποχωρήσει οι Τσάβες, Κουτρουμπής, Σιλά, πιθανότατα θα ακολουθήσει ο Χίλιεμαρκ, ενώ επίκεινται και οι πωλήσεις. Έχει αποκτηθεί μέχρι τώρα μόνο ο Βαγγέλης Οικονόμου για το κέντρο της άμυνας, ενώ αναζητούνται εναγωνίως πρωτίστως ένας σέντερ φορ και εν συνεχεία ένα χαφ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει «φως» στον ορίζοντα. Οι προσπάθειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Σπύρου Θεοδωρόπουλου έπεσαν στο κενό, ο κόσμος αδυνατεί να επωμιστεί το βάρος να σώσει την ομάδα και δεν προκύπτει από πουθενά πως υπάρχει ένας άνθρωπος ή έστω μια ομάδα ανθρώπων που θα ηγηθεί ενός πλάνου για να μην καταστραφεί η ομαδα.