Είναι γνωστό πώς ο ΑΣ ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη κυψέλη, που καλλιεργεί πολλά τμήματα και δίνει την ευκαιρία σε τόσα παιδιά, να γνωρίσουν από κοντά το μεγαλείο του ΠΑΟΚ και να αθλούνται από επαγγελματίες προπονητές.
Το τμήμα TAE KWO DΟ δημιουργήθηκε το 1987 με κύριο σκοπό την εξάσκηση του σώματος και του πνεύματος αλλά και την εκμάθηση της αυτοάμυνας.
Αυτή την στιγμή στο τμήμα προπονούνται περίπου 70 παιδιά (ηλικίας 3-18 ετών) και ο διαχωρισμός των αθλητών γίνεται ανάλογα με την ηλικία. Υπάρχουν 4 τμήματα όπου το ένα από αυτά είναι το αγωνιστικό και στο οποίο υπάρχουν 15 παιδιά (ηλικίας 9-18 ετών) που εκπροσωπούν τον Σύλλογο σε εγχώριες διοργανώσεις.
Οι επίσημοι αγώνες που διοργανώνονται κατά της διάρκεια της χρονιάς από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό και από την ΕΤΑΒΕ (Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος) είναι περίπου 30 και ο Σύλλογος έχει αρκετές επιτυχίες, όπως σε Πανελλήνια και Κύπελλα,σε δια συλλογικούς και προκριματικούς αγώνες, αλλά και στα φιλικά. Προπονητής του αγωνιστικού τμήματος είναι ο Στυλιανός Πανούσης και προπονητής της Ακαδημίας ο Ιωάννης Πάκας. Μιλώντας ο τελευταίος στην arenapress τονίζει: “Ο ΠΑΟΚ κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και στις πολεμικές τέχνες.
Και μάλιστα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και σε πολύ καλό σημείο αυτή την ώρα. Αυτό δεν σημαίνει, πώς δεν μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα. Οι πολεμικές τέχνες καλλιεργούν το πνεύμα, δίνουν πειθαρχία και γενικά μόνο κερδισμένο μπορεί να βγεί ένα παιδί, και ένας γονέας που θα φέρει το παιδί του στο tae kwo do και ειδικότερα στον ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος δίνει μεγάλη προσοχή στα τμήματα των ακαδημιών, και αυτο δεν ισχυει μόνο για το δικό μας άθλημα αλλά για όλες τις ακαδημίες. Μπορούν οι γονεύς να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας, να μας γνωρίσουν, και να δουν από κοντά την προσπάθεια που κάνουμε και να αποφασίσουν οι ίδιοι. Σε αυτές τις ηλικίες, δεν είμαστε μόνο προπονητές, αλλά είμαστε και παιδαγωγοί.”
Να σημειώσουμε πώς οι προπονήσεις πραγματοποιούνται Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00-21.00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Θύρα 7 του γηπέδου της Τούμπας.
Εγγραφές και πληροφορίες:
Ιωάννης Πάκας (προπονητής): 6940616222
Γραφεία Α.Σ. ΠΑΟΚ: 2310 988.000