Κόντρα ρελάνς του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχ. Ζαπράνη, κατά του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου! Μετά την επιθετική ανακοίνωση του τελευταίου, ο πρύτανης απαντά σε παρόμοιο ύφος!


Μιλώντας στον Σκάι, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σχολίασε την αντίδραση του υπουργού, που σε ανακοίνωσή του ζητεί από τον ίδιο να «κάνει την αυτοκριτική του», ως «μη αναμενόμενη, που κυριολεκτικά με άφησε άφωνο».

Ο πρύτανης, μάλιστα, χάριν αστεϊσμού, όπως επισήμανε, δήλωσε πως αρχικά τού ήρθε στον νου η ιστορική φόρτιση της λέξης «αυτοκριτική». «Χαμογελώ γιατί είναι καθήκον του καλού αριστερού να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά όταν στην περίοδο του υπαρκτού σοσιαλισμού στις λαϊκές δημοκρατίες, σε καλούσαν να "κάνεις την αυτοκριτική σου", σε περίμεναν τα υπόγεια της Ασφάλειας και κάτι χειρότερο», είπε.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναρωτήθηκε «τι εννοεί ο κύριος υπουργός, εξισώνει το θύτη με το θύμα;», σχολιάζοντας την ανακοίνωση Γαβρόγλου όπου ο υπουργός του καταδικάζει μεν τη βία, αλλά επιρρίπτει ευθύνες και στον ίδιο. «Εμμέσως έρχεται ο κύριος υπουργός και τους νομιμοποιεί. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα γι' αυτό και θα διεθνοποιήσω το θέμα, γιατί έχει χαθεί η λογική από το ελληνικό κράτος», σχολίασε ο κ. Ζαπράνης.

Ο κ. Ζαπράνης επίσης, ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας να τον προστατέψει, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά: «φοβάμαι και πάρα πολύ, είναι πασιφανές ότι έχω στοχοποιηθεί».

Δείτε το βίντεο: