Στο εδώλιο του Α Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα καθίσει, αύριο, Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, ο πρώην πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ -ΟΤΑ και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΥ, Θέμης Μπαλασόπουλος.


Κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και υπαίτιος επεισοδίων που έγιναν στις 13 Οκτωβρίου 2011, κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, σε βάρος του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει "την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου" στο Θέμη Μπαλασόπουλο και με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι η ποινική, σε βάρος του, δίωξη, "αποτελεί συνέχεια δεκάδων ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί σε βάρος διαδηλωτών, συνδικαλιστικών στελεχών, αιρετών και εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και υπερασπίζονται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα".

Επισημαίνει ότι αυτοί που κινήθηκαν εναντίον του δημάρχου και τον προπηλάκισαν δεν ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία γι αυτό και διώχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ ως «ηθικός αυτουργός» και «υπαίτιος». "Πραγματικός στόχος, όμως, δεν είναι ο ίδιος αλλά οι αγώνες των εργαζομένων", συνεχίζει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει: 

"Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πώς αξιοποιεί τη Δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη, για τους εργαζόμενους και τη χώρα μας, περίοδο".

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά να σταματήσουν οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις κατά εργαζομένων και η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων.