Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας το 11ο συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι «αυτοί που τάχα επαγγέλλονταν το νέο είναι σήμερα η χειρότερη Ελλάδα του χθες». 


Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη «το 2018 να γίνει η χρονιά της ανατροπής, για να διώξουμε επιτέλους μια ανίκανη κυβέρνηση, να φύγουν αυτοί […] που έκρυψαν τα όνειρά μας πίσω από το σκοτάδι του διχασμού και της μισαλλοδοξίας»

«Βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα, δεν θα αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη, ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα […] όπου χτυπάνε σήμερα οι καρδιές των Ελλήνων», σημείωσε και πρόσθεσε: «Με εντιμότητα, με συνέπεια, τη νίκη θα την κατακτήσουμε και η επιβράβευση θα είναι τεράστια στο τέλος αυτής της προσπάθειας όταν το χαμόγελο θα έχει επιστρέψει».

Ακόμη, κάλεσε όσους πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να τους γυρίσουν την πλάτη. «Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά, σας εξαπάτησαν διπλά, γυρίστε τους την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι «ήρθαν στην εξουσία, λέγοντας αναρίθμητα ψέματα, φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη, την κοινωνία, κάνουν ό,τι μπορούν για να διχάσουν τους Έλληνες».

«Τα τρία χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα», συνέχισε και έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για δύο αχρείαστα μνημόνια. «Απαξιώνουν τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας, κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική, φέρνουν ανέχεια, φέρνουν ανασφάλεια, πολλαπλασιάζουν την αδικία, χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη χώρα», πρόσθεσε. 

Θα πάρουν το μάθημά τους στις εκλογές

«Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα μνημόνια, αυτή είναι μια αναμφισβήτητη ιστορική αλήθεια». 

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Eίμαστε έτοιμοι, έτοιμοι να φέρουμε την ελπίδα, να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή. Το όραμά της η Ν.Δ. θα το υλοποιήσει ενωμένη και ανανεωμένη, στηριγμένη στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού». 

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι «όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική», γιατί -όπως είπε- δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πρέπει να αγωνιστούμε κόντρα στη μοιρολατρία ότι για όλα αποφασίζουν οι ξένοι. 

«Μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνει οριστικά ο τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά και διεμήνυσε ότι «δεν θα ξαναπαίξει κανείς την Ελλάδα στα ζάρια».

«Η Ν.Δ. αλλάζει»

«Η Ν.Δ. αλλάζει, αλλάζουν οι συνήθειές μας, αλλάζει η λειτουργίας μας, αλλάζει ο ίδιος ο τρόπος που κάνουμε πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι οφείλει να εγγυηθεί το μέλλον της. «Το κόμμα αλλάζει, μαθαίνει από τα λάθη του, αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα», επέμεινε, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε το κόμμα που ενώνει φτωχούς και πλούσιους, γιατί η Ν.Δ. δεν έχει ταξικό πρόσημο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραδέχθηκε ότι το κόμμα έχει ευθύνες για τις παθογένειες της μεταπολίτευσης που έφεραν τη χώρα στην κρίση και αναφέρθηκε σε: λαϊκισμό, κρατισμό, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμούς, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινο Τύπς, διαφθορά, υπογραμμίζοντας ότι ευθύνες για αυτές φέρουν ευθύνες όλα τα πολιτικά κόμματα. 

Πάντως, παρατήρησε ότι «ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί και δεν έδρασαν ταυτόχρονα όλες οι παθογένειες της μεταπολίτευσης στην ένταση που τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία». 

«Είμαστε έτοιμοι»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε συνοπτικά σε ενέργειες στις οποίες είναι έτοιμη να προβεί η παράταξη, όταν αναλάβει την εξουσία. Συγκεκριμένα, είπε:

  • ➢Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος, με αξιολόγηση παντού και με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας
  • ➢Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών χωρίς άβατα στα Εξάρχεια, με μια περήφανη αστυνομία στην υπηρεσία του πολίτη
  • ➢Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε μια παιδεία ανταγωνιστική, με δημόσια αλλά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιτέλους, στη χώρα μας

«Δεν θα ανεχθώ ούτε λεπτό τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια σήμερα, που στο όνομα του ασύλου έχουν παραδοθεί σε τραμπούκους», σχολίασε.

  • ➢Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε ένα σύστημα υγείας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα
  • ➢Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ένα καινούριο Σύνταγμα στη χώρα, ένα σύγχρονο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της νέας Ελλάδας. 
Οι μακροχρόνια άνεργοι πρώτοι οφελούμενοι


Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε στη γενιά των 360 ευρώ ότι «καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας δεν θα γίνει ανεκτή στο όνομα της δήθεν επιβίωσης της επιχείρησης». «Και να είναι σίγουροι ότι θα έχουν μέρισμα στην οικονομική ανάπτυξη που θα αντανακλάται σε αύξηση του μισθού τους», πρόσθεσε. 


Ακόμη, υποσχέθηκε στους μακροχρόνια ανέργους ότι θα είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από τις νέες δουλειές και τις επενδύσεις που θα φέρει πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. 

«θα υλοποιήσουμε ό,τι υποσχόμαστε και ότι δεν θα υποσχεθούμε για ό,τι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη ελληνικό θαύμα για ένα απρόσμενο άλμα».