Στην χειρότερη ίσως εμφάνιση του ο ΠΑΟΚ, έχασε μόλις έναν βαθμό, απέναντι σε μια πολύ μαχητική ομάδα με εκπληκτικά ποσοστά στην υποδοχή και στις άμυνες.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Βέβαια, η τύχη σε καθοριστικά σημεία βοήθησε τους φιλοξενούμενους, αλλά αυτό φανερώνει και την επιμονή τους στο παιχνίδι. Οι πρωταθλητές έδειξαν από το ματς με τον Ολυμπιακό οτι έχουν πολλά θέματα να λύσουν και ο Δεκέμβριος είναι καθοριστικός για την κρίση πολλών παικτών.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας πήρε δίκαια τα δυο σετ,απέναντι στον ΠΑΟΚ που έψαχνε τις λύσεις άλλαζε παίκτες, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους να παίξουν καλά. Η αλήθεια είναι πώς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό σε όλο το παιχνίδι, ενώ δεν βγήκε και ο γρήγορος ρυθμός που συνήθως δίνει η ομάδα του Ρίτσι.

Είναι επίσης φυσιολογικό να μείνουμε και στον Γκόμεζ, ο οποίος είχε 18 πόντους, ξεκίνησε να παίζει καλύτερα, βελτιώνεται σταθερά, παίζει όλο και πιο δυνατά, χτυπάει πιο δυνατά, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον “Δικέφαλο”. Σε πολύ άσχημη μέρα και ο Βαλκίερς, που δεν ήταν σε επίπεδα άλλων εμφανίσεων όπως και ο Ραμόν Γιόν, που έδειχνε να είναι εκτός κλίματος παιχνιδιού.

Περί αλλαγών...

Το ενδιαφέρον στην συνέντευξη τύπου, φυσικά εστιάστηκε στις δηλώσεις του Ντανιέλε Ρίτσι, όχι περί παιχνιδιού και εμφάνισης, αλλά στα περί αλλαγών. Ο Ιταλός κόουτς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι κάτι που απασχολεί όλη την ομάδα όχι μόνο εμένα. Με συζήτηση και με έλεγχο διαφορετικών καταστάσεων, προσπαθούμε να φτάσουμε σε κάποιες αποφάσεις. Είναι κάτι που νιώθω ξεκάθαρα πως όλη η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο και αυτό για εμάς είναι μια σημαντική ώθηση για να κάνουμε την δουλειάς μας καλύτερα…».