Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της την κλήρωση του europa league και την νίκη επί της Κέρκυρας και στρέφει ο πλέον την προσοχή της στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.
Το παιχνιδι ειναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 17:15,  στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Στα αγωνιστικα οι Όγκνιεν Βράνιες και Ούρος Τσόσιτς υποβλήθηκαν σε θεραπεία κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Έτσι ο Σέρβος αμυντικός έχει μειωμένες πιθανότητες και δύσκολα θα προλάβει το ματς του πρωταθλήματος. Ατομικό πρόγραμμα έκανε κι ένας ακόμη "κιτρινόμαυρος", ο Ανδρέας Βλαχομήτρος.
Στο μεταγραφικό τοπίο η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει τη μεταγραφική της ενίσχυση οσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ΑΕΚ.
Η «Ένωση» θα επιδιώξει να υλοποιήσει τις εισηγήσεις του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι χρειάζεται σίγουρα δυο ποδοσφαιριστές στις θέσεις του «κόφτη» και του εξτρέμ. 
Οπως αναμένεται η διοίκηση θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα «θέλω» του Ανδαλουσιανού και μάλιστα γρήγορα. Κάτι που σημαίνει την απόκτηση τουλάχιστον τριών παικτών, οι οποίοι θα μπορούν να μπουν στην ομάδα από την πρώτη κιόλας μέρα του Ιανουαρίου.