Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με νίκη την αγωνιστική σεζόν του 2017 στο Ελληνικό πρωτάθλημα, και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο μεταγραφικό τοπίο. Εκεί άλλωστε θα παιχθούν πολλά αναφορικά με την πορεία της ομάδας κυρίως στο Ελληνικό πρωτάθλημα και λιγότερο στο Τσάμπιονς Λίγκ. Βέβαια επιθυμία του Ντανιέλε Ρίτσι είναι να μπορέσει η ομάδα να κάνει τις αλλαγές που επιθυμεί, λίφο πριν την σύγκρουση με την Φριντρισχάφεν, για να παίξει επί της ουσίας τις όποιες ελπίδες εχει για πρόκριση στην επόμενη φάση. Προέχει βέβαια η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Στόχοι και ονόματα υπάρχουν πολλά και δεν είναι πρέπον να γίνει παράθεση ονομάτων.

Άλλωστε τόσο ο Θανάσης Κατσαρής όσο και ο Αντώνης Τσαλόπουλος, έχουν στενή καθημερινή επικοινωνία ενώ και ο Ιταλός κόουτς ειναι σε επικοινωνία με Ευρωπαίους μάνατζερ για διάφορους αθλητές. Η αγορά της Κούβας είναι πάντα ανοιχτή, αλλά είναι θέμα που χειρίζεται ο πρόεδρος του ΑΣ με τον Ρίτσι.

Πάντως το καυτό θέμα του Γκόμεζ που προβληματίζει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο. Ο Χάρυ Γκόμεζ, που δεν έπαιξε στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Χάλκμπανκ, θα μπει στις προπονήσεις, αλλά, η παρουσία του και η αγωνιστική του κατάσταση ειναι κάτι που προβληματίζει. Ο σεβασμός που τρέφει προς το πρόσωπο του το ΤΑΠ ΠΑΟΚ, ο ΑΣ ΠΑΟΚ και ο κόσμος της ομάδας, παίζουν βασικό ρόλο στο να δίνει τόσο χρόνο στον παίκτη η τεχνική ηγεσία, αλλά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα είναι κρίσιμο.