Παραμονές Χριστουγέννων ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στο μήνυμα του προς τον κόσμο του Δικέφαλου είχε προαναγγείλει μεταξύ άλλων και άμεσες εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ομάδας.«Εμείς μπορούμε και θα χτίσουμε καινούργια Τούμπα και θα είναι το καλύτερο μέρος στη Θεσσαλονίκη», ήταν τα λόγια που είχε χρησιμοποιήσει ο ομογενής επιχειρηματίας και σήμερα ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας Πλατανιάς-ΠΑΟΚ στις 6 Μαΐου 2018 είναι κι ο τελευταίος που θα δώσει ο Δικέφαλος στην ιστορική του έδρα καθώς αμέσως μετά ξεκινούν οι εργασίες κατεδάφισης προκειμένου να χτιστεί η Νέα Τούμπα.
αποκαλύπτοντας ότι η απόφαση για το γκρέμισμα της Τούμπας και την κατασκευή νέου γηπέδου είναι οριστική και αμετάκλητη.  Αναλυτικά όσα είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»:
Για το τι κρατάμε και τι αφήνουμε από το 2017: «Ήταν καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Κρατάμε την κατάκτηση του Κυπέλλου. Μεγαλώσαμε μέσα στην χρονιά στα μάτια των αντιπάλων. Ο ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται στους διεκδικητές του πρωταθλήματος και με τα καλά και στραβά μας το κάνουμε. Αυτά κράταμε, υπάρχουν πάντα και άσχημα. Αλλά το θέμα είναι να μαθαίνεις από τα λάθη».

Για το αρνητικό: «Από τον τρόπο που δεν διαχειριστήκαμε την ανάγκη μας να έχουμε μια καλή ομάδα για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Κάποιες αποφάσεις ίσως έπρεπε να τις σκεφτούμε περισσότερο. Όταν αλλάζεις πχ προπονητή μες το καλοκαίρι κάτι δεν έχεις κάνει σωστά. Αυτό ήταν κάτι που μας πήγε περίπου ενάμιση μήνα, σε μια σημαντική περίοδο».

Για την εξυγίανση και το «σύστημα»: «Όλο αυτό το σύστημα δεν είναι μικρό, έχει ρίζες, μέσα εκφραστές και επικοινωνιολόγους. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ο αντίπαλος μας στην διαδικασία εξυγίανσης. Το σύστημα αυτό έψαχνε να βρει κάποιον που να τον πατρωνάρει. Το σύστημα ήταν ισχυρότερο από τους καθοδηγητές του. Άλλαξε πολλούς τα τελευταία 20 χρόνια.

Πότε μια ομάδα δεν είναι αντίπαλος συνολικά. Είναι αντίπαλος στους στόχους. Δεν εκφράζεται ποτέ από μια ομάδα από τον ιδιοκτήτη της. Ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό είχαμε πόλεμο. Ο στόχος της εξυγίανσης δεν είχε εχθρούς ομάδες, αλλά το σύστημα που ευνοούσε ανά περιόδους άλλες ομάδες.

Το σύστημα έχει ρίζες δεκαετιών και έχει δομές. Για αυτό το λόγο τα δικαστήρια τους χαρακτηρίζουν οργάνωση. Δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν σε μια σεζόν. Ο κύριος Γραμμένος είναι ένας πρόεδρος που θέλω να πιστεύω ότι θα κερδίσει και αυτούς που τον θεωρούν αντίπαλο. Θα κάνει κάποια λάθη αλλά έχει ήθος».

Για την τρομοκρατική επιστολή στον Βαγγέλη Γραμμένο: «Πέρα από καταδικαστέο προστίθεται σε μία λίστα συμβάντων με πράξεις τρομοκρατίας. Αυτό το ποδόσφαιρο δεν έχει θέση στα όνειρα μας. Η μάχη δεν σταματάει, δεν είναι μια μάχη μόνο με το σύστημα. Είναι μια διαρκείς μάχη για να έχουμε καθαρό ποδόσφαιρο. Να μην προκαλούν καχυποψία τα λάθη των διαιτητών για σκοπιμότητα».

Για την, έως τώρα, διαιτησία: «Στο τέλος της χρονιάς θα δούμε την διαιτησίας. Τα λάθη έχουν γίνει εις βάρος και υπέρ όλων των ομάδων. Η χειρότερη διαιτησία για τον ΠΑΟΚ ήταν στον αγώνα με την Λάρισα. Δεν θέλω να το πάμε αγώνα-αγώνα. Στο τέλος της χρονιάς πιστεύω ότι καμία από τις ομάδες δεν θα μπορεί να πει ότι αλλοιώθηκε από την διαιτησία η επίδοση της στο πρωτάθλημα. Καταλαβαίνω γιατί οι φίλαθλοι έχουν μια καχυποψία, πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δυο τρία πρωταθλήματα με ανταγωνισμό για να το αλλάξουμε αυτό».

Για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα: «Ο κεντρικός στόχος είναι να διατηρήσουμε την ομάδα μακριά από την υπερβολική πίεση ή την υπερβολική χαρά. Σε γενικές γραμμές πάμε καλά σε αυτό το κομμάτι. Το κοινό του ΠΑΟΚ είναι συναισθηματικό και στερείται επιτυχιών που του αξίζουν. Αυτό ευθύνεται και για τις ακραίες αντιδράσεις. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να βοηθήσουμε όλοι προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλοι να προσπαθήσουμε να πάρουμε το 100% της ομάδας, έχει πολλά να δώσει. Ας έχουν υπομονή ακόμα και αυτοί που δεν τους αρέσει κάτι και στο τέλος θα κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα στο τέλος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ ενόψει μεταγραφών: «Ο ΠΑΟΚ έχει υψηλή ποιότητα και παίκτες που είναι σε ανοδική πορεία και δεν έχουν πλησιάσει ούτε στο 50% τους. Ο Ελ Καντουρί, ο Μαουρίσιο, παίκτες που ήρθαν και ανέβασαν επίπεδο την ομάδα, έχουν ακόμα να δώσουν».

Για τον Σαμπράνο: «Ο δανεισμός του Σαμπράνο δεν φάνηκε να λειτουργεί σωστά ούτε για τον ίδιο, ούτε για την ομάδα».

Για τον Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια ήρθε πολύ καλύτερος από αυτόν που έφυγε. Είναι ένα εκπληκτικό παιδί, γεννήθηκε ΠΑΟΚ και δεν το ήξερε, το έμαθε όταν πρωτοήλθε».

Για τις περιπτώσεις Αζεβέδο και Χουλτ: «Αν δεν μπει η υπογραφή δεν επιβεβαιώνω ονόματα. Δεν θα επιβεβαιώσω κάποιο όνομα. Τον Ιανουάριο ψάχνουμε ένα αριστερό μπακ. Τέτοια περίοδο χρειάζεσαι ποδοσφαιριστές που θα μπουν και θα δώσουν πράγματα στην ομάδα».

Για το τι ποδοσφαιριστές ψάχνει ο ΠΑΟΚ: «Όλες οι ομάδες έχουν πρόγραμμα μέχρι το Μάρτη έχουν πρόγραμμα που θεωρείται βατό, όπου ξεκινούν τα ντέρμπι. Εκεί είναι πιθανό να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Άρα θέλουμε έτοιμους ποδοσφαιριστές, όχι ποδοσφαιριστές που χρειάζονται δυό ή τρία παιχνίδια για να ετοιμαστούν. Η προτεραιότητα είναι να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν άμεσα».

Για την πιθανότητα πώλησης ποδοσφαιριστών: «Η θέση μας δεν διαφέρει από καμία ομάδα. Δεν υπάρχει κάποια οριστική απάντηση για πώληση παίκτη ή όχι. Πολλές παράμετροι μετράνε. Οι συζητήσεις αυτές θα αυξάνονται όσο αυξάνεται και η ποιότητα του ΠΑΟΚ, πρέπει να ζούμε με αυτό. Έχουμε πλάνο και προτεραιότητα, να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για το τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο: «Από τον Λουτσέσκου ζητήσαμε να διαχειριστεί ένα ρόστερ 25 ισάξιων ποδοσφαιριστών. Χρειάζεται ένα διαχειρίσιμο γκρουπ. Ο Λουτσέσκου κατάφερε να διαχειριστεί ένα τέτοιο γκρουπ. Ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει πολλές μεταγραφές ή αποχωρήσεις. Να περιμένει μια επένδυση ποιότητας, στην ήδη υπάρχουσα ποιότητα της ομάδας».

Για τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη: «Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε θέματα έξω από το ποδόσφαιρο. Ο τόπος δεν ήταν φιλόξενος για τον Ιβάν Σαββίδη. Ό,τι έχει πετύχει το έχει πετύχει μόνος του, με συμπαραστάτη μόνο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά και τον κόσμο που έχει ευεργετηθεί από τις επιχειρήσεις του. Η ΣΕΚΑΠ είναι μια δυσλειτουργία του κράτους και δεν ευθύνεται ο Ιβάν Σαββίδης. Ευελπιστώ ότι δεν θα χαλάσει αυτή προσπάθεια εξυγίανσης και κερδοφορίας της εταιρίας. Υπάρχει παραπληροφόρηση για τον Ιβάν Σαββίδη, δεν είναι πολύ αγαπητός από τα συστημικά μέσα.

Δέχθηκε μια συντονισμένη επίθεση, αναγκάζοντας “εχθρούς” να συσπειρωθούν και να βγουν μπροστά. Είναι ξεκάθαρο ποιοι δεν τον συμπαθούν. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά η κατάληξη της χρονιάς του ανήκει δικαιωματικά. Αξίζει σε αυτό τον άνθρωπο να δικαιωθεί. Το σημαντικό είναι ότι ένας τέτοιος επιχειρηματικός κολοσσός έχει θέση στην Ελλάδα. Είναι ύποπτο να αντιμετωπίζεται ο Ιβάν Σαββίδης σαν περαστικός».

Για την Νέα Τούμπα: «Η απόφαση να κατεδαφιστεί η Τούμπα είναι οριστική. Ήδη κλείσαμε το Καυταντζόγλειο. Το ΠΑΟΚ-Πλατανιάς του Μαϊου πιθανότατα θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στην Τούμπα με αυτή την μορφή. Είμαστε στην διαδικασία της μελέτης και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε παραπάνω. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες ,η παρουσίαση θα πρέπει να γίνει με ένα πανηγυρικό τρόπο, και θα γίνει ενδεχομένως πριν από τέλος της σεζόν και να συμμετέχει και ο κόσμος. Τα σχέδια και το όραμα θα τα μάθει σωστά ο κόσμος.

Η ΑΕΚ γκρέμισε το γήπεδο χωρίς την άδεια οικοδομήσεως. Αυτό πάθημα έγινε μάθημα για όλους τους υπολοίπους. Η άδεια κατεδαφίσεως της Τούμπας θα βγει λίγο μετά από την άδεια οικοδομήσεως. Θέλω να πιστεύω ότι χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί. Δεν έχουν προκύψει προβλήματα ακόμα και θέλω να πιστεύω ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα».

Τέλος ευχήθηκε για το νέο έτος: «Να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να περάσει καλά το υπόλοιπο των εορτών και στους δικούς μας να κάνουνε μια εξάσκηση για το πως σηκώνεις μια κούπα».