Συνελήφθη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 30χρονος αλλοδαπός ο οποίος, πριν έναν μήνα, είχε ληστέψει με συνεργό του τους ενοίκους διαμερίσματος στην Ξηροκρήνη.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος, με συνεργό του, διέρρηξαν το διαμέρισμα και έκλεψαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, φωτογραφική μηχανή και άλλα είδη. Όταν τους αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης, τον απώθησαν και τράπηκαν σε φυγή. Μάλιστα, έξω από την πολυκατοικία, τους περίμεναν άλλοι συνεργοί τους, με αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή και κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης χθες (10-11-2017) το πρωί και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και τεσσάρων μηνών για τα αδικήματα της ληστείας και κλοπής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών sim, ενώ σε γειτονικό δρόμο εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής το οποίο και κατασχέθηκε.

Εναντίον του 30χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε άλλη μία δικογραφία για ληστεία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.