Η φερόμενη σχέση ανάμεσα στον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, και τη Ρωσία είναι κατασκευασμένη από τους αντιπάλους του Τραμπ ως όπλο εναντίον του Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.


Πληροφορίες ότι συγγενείς του Πούτιν ήταν αναμιγμένοι σε επαφές με την κυβέρνηση Τραμπ είναι αναληθείς, δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο τέλος της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βιετνάμ.

«Όλα αυτά που συνδέονται με το ρωσικό θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η απόδειξη της εσωτερικής πολιτικής πάλης που διεξάγεται στη χώρα αυτή», δήλωσε ο Πούτιν. Οι κατηγορίες για ανάμιξη, σύμφωνα με τις οποίες μια ανιψιά του Ρώσου προέδρου είχε επαφές το 2016 με τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, πρώην σύμβουλο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, «είναι ανοησίες», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτε για κάτι τέτοιο», επέμεινε.

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη πως είχε έναν ομαλό διάλογο με τον Αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο κορυφής στο Βιετνάμ και χαρακτήρισε τον Τραμπ «ευγενικό και μορφωμένο», ενώ πρόσθεσε, πως αισθάνεται κανείς άνετα όταν συναλλάσσεται μαζί του.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Πούτιν είπε ότι εξακολουθούν να χρειάζονται περισσότερες αμερικανορωσικές επαφές, τόσο σε επίπεδο αρχηγών κρατών όσο και των αξιωματούχων τους, για να συζητήσουν θέματα που περιλαμβάνουν την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στα μέτρα της Ουάσινγκτον, για την οποία είπε πως προσπαθεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου ρωσικών οργανισμών μέσων ενημέρωσης που λειτουργούν στο αμερικανικό έδαφος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-TASS