Μαζική είναι η συμμετοχή των πολιτών στο δεύτερο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς. Από τις 8 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, με υποψηφίους τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.


Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της διαδικασίας, ο τελικός αριθμός αναμένεται να φτάσει στους 160.000 ψηφοφόρους.  

Έχουν στηθεί 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Επικράτεια και 22 στο εξωτερικό. 

Η διαδικασία είναι απλούστερη, γιατί δεν απαιτείται συμπλήρωση αίτησης, ούτε η καταβολή 3 ευρώ, ενώ μπορεί κανείς να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή, έχοντας μαζί του την ταυτότητά του ή το διαβατήριο. 

Τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά τις 21:30

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Παρέμβαση - ενότητας πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος δήλωσε πως «η παραδοσιακή άποψη πως "οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν" δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί».

«Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη» δήλωσε η κ. Γεννηματά ,όταν προσήλθε να ψηφίσει.

Στο Ηράκλειο Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας» τόνισε αμέσως μετά.

Στην εκλογική μάχη της προηγούμενης Κυριακής, η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε 41,27%, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης το 24,73% των ψήφων.

Πρόσκληση για ευρεία συμμετοχή απηύθυνε και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας ώστε «να επιβεβαιώσουμε με την ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή». Και πρόσθεσε: «ανεξάρτητα από ποιον/α συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, καλώ τον καθένα και την καθεμιά να ψηφίσει, γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».